Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας



Τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για την ολοκλήρωση και διαμόρφωση του ακινήτου και του ημιτελούς τριώροφου κτιρίου στη θέση «Βίγλιζα» που προοριζόταν για τις ανάγκες του πρώην ΤΕΙ και το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να αποτελέσει τη νέα έδρα την Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ από πόρους κοινοτικών προγραμμάτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε για την επιτυχή εξέλιξη του έργου τον ρόλο του Βασίλη Γιόγιακα, σημειώνοντας ότι το νέο αστυνομικό μέγαρο αποτελεί υλοποίηση της υπόσχεσης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης και της δημοπράτησης του νέου κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης ολοκληρώνεται μία προσπάθεια τεσσάρων χρόνων για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, όπως και τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο ο οποίος συνέβαλε στην παραχώρηση του κτιρίου, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου καθώς και τον νυν Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τις προσπάθειές τους στο εξής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεσμεύθηκε κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία πριν ένα χρόνο για την υλοποίηση του έργου.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος συνόδευσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή στους χώρους του κτιρίου καθώς και στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου στο μεθοριακό σταθμό του Μαυροματίου και το Μουσείο Τέχνης στο ακριτικό χωριό Λιας.
Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.