Σε εμπρησμό αποδίδει ο Δήμος Πάργας την πυρκαγιά στο Καναλάκι

Σε εμπρησμό αποδίδει ο Δήμος Πάργας την πυρκαγιά στο Καναλάκι




Ο Δήμος Πάργας αποδίδει σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου, στην περιοχή 2 Εκκλησιές στο Καναλάκι. Ο Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς, με ανακοίνωσή του, συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία καταστολή της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από πρόθεση, και δεν εξαπλώθηκε χάρη στις κάμερες πυροπροστασίας που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Αυτές οι κάμερες βοήθησαν σημαντικά τόσο στην πρόληψη της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των αιτίων και πιθανώς των δραστών της εμπρηστικής ενέργειας.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Πάργας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Θεσπρωτικού, καθώς και δυνάμεις από το 2ο Πυροσβεστικό Σώμα Ιωαννίνων. Από αέρος την επιχείρηση υποστήριξαν ένα Canadair, ένα PZL και έξι AIR TRACTOR. Η συμβολή των μηχανημάτων του Δήμου Πάργας και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου ήταν καθοριστική στον περιορισμό και την τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σε εμπρησμό αποδίδει ο Δήμος Πάργας την πυρκαγιά στο Καναλάκι Σε εμπρησμό αποδίδει ο Δήμος Πάργας την πυρκαγιά στο Καναλάκι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.