Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;



Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινωθεί το έκτακτο επίδομα, η νέα επιταγή ακρίβειας, την οποία έχει προαναγγείλει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στη νέα επιταγή ακρίβειας θα ενταχθούν ως δικαιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους που θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς, και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του επιδόματος παιδιού.

Ο αριθμός των δικαιούχων για τη νέα επιταγή ακρίβειας ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, με το προβλεπόμενο ποσό που θα διατεθεί να ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» και «δίκαιη απόφαση», λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων κατά το 2023, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών.

Τα έσοδα από την επιταγή ακρίβειας θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν προς την υποστήριξη των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας, ειδικά των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Τα χρήματα αναμένεται να δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, χωρίς την ανάγκη υποβολής αίτησης, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το ορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι; Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.