Πολιτικό αδιέξοδο για τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή

Πολιτικό αδιέξοδο για τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική θέση μετά την προσωρινή δικαίωση των δημοτικών συμβούλων Σοφίας Κατσάρη, Χρήστου Κάτσιου και Αλέκου Πάσχου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι κ.κ. Κατσάρη, Κάτσιος και Πάσχος είχαν εκπέσει του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, λόγω οφειλών άνω των 300 ευρώ, οι οποίες δεν είχαν τακτοποιηθεί πριν την προθεσμία της 2ας Ιανουαρίου.
Με την προσωρινή δικαίωση από το ΣτΕ, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και ζητούν να επανατοποθετηθούν στις θέσεις αντιδημάρχων που κατείχαν πριν την έκπτωσή τους.
Κάτι που προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία αλλά που όμως απαιτεί και την απομάκρυνση των σημερινών αντιδημάρχων. 
Ωστόσο, οι σημερινοί αντιδήμαρχοι αρνούνται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, προκαλώντας έντονη εσωτερική σύγκρουση στην παράταξη του κ. Νταή και πονοκέφαλο στον ίδιο.
Υπενθυμίζουμε πως η παράταξη του δημάρχου κατέχει τις 15 από τις 25 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. 
Αν οι τρεις σύμβουλοι που επιστρέφουν δεν ικανοποιηθούν και αποφασίσουν να στραφούν πολιτικά εναντίον του δημάρχου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, αφήνοντάς την κυβερνώσα παράταξη με 12 από τους 25 συνολικά συμβούλους. 
Η απώλεια της πλειοψηφίας θα επηρεάσει αρνητικά τη δυνατότητα του δημάρχου να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και να προχωρήσει στις αποφάσεις του για την πόλη.
Ο δήμαρχος θα πρέπει να βρει μια λύση που θα ικανοποιεί τους επιστέφοντες συμβούλους, χωρίς να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση στην παράταξή του. 
Οι αποφάσεις του θα καθορίσουν την ικανότητά του να διατηρήσει την ενότητα της παράταξής του και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Πολιτικό αδιέξοδο για τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή Πολιτικό αδιέξοδο για τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.