ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ 6ΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 30/7 08.00 Μ.Μ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα s/m, ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνάδελφοι που εργάζεστε στα ξενοδοχεία, στις επισιτιστικές αλυσίδες, στον τουριστικό κλάδο, στο λιμάνι, συνάδελφοι οικοδόμοι και χειριστές μηχανημάτων, συναδέλφισσες και συνάδελφοι από όλους τους κλάδους, άνεργοι, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σας καλεί την Τρίτη 30/7 και ώρα 08.00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, σε πλατιά σύσκεψη – συζήτηση που διοργανώνει, για την ενημέρωση και οργάνωση της πάλης μας απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για τη νομοθέτηση της 6ήμερης εργασίας και την ευρεία εφαρμογή ψηφιακής κάρτας σε μια σειρά κλάδους.

Πρόκειται πραγματικά για ένα « πολεμικό ανακοινωθέν » ενάντια στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της που εκδόθηκε κατά παραγγελία της εργοδοσίας. Έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αντεργατικών διατάξεων που όλες οι κυβερνήσεις – και συγκυβερνήσεις - ψήφισαν, προώθησαν και στήριξαν διαχρονικά ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ) που δεν είναι άλλες από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις 13 ώρες δουλειάς την ήμερα σε πολλαπλούς εργοδότες, την « κατά παραγγελία απασχόληση » που σημαίνει ετοιμότητα του εργαζόμενου 24 ώρες το 24ώρο για δουλειά και άλλα πολλά που αφορούν ακόμη και στην επιχείρηση κατάργησης συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, επιχείρηση ποινικοποίησης και τρομοκρατίας των ταξικών αγώνων. Αναμενόμενο γιατί είναι το μόνο που φοβούνται, δηλαδή τον οργανωμένο, μέσα από τα σωματεία, ταξικά προσανατολισμένο, συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων.

Η θεσμοθέτηση της 6ήμερης εργασίας και η χρήση της της ψηφιακής κάρτας δεν έρχονται, λοιπόν, ως κεραυνός εν αιθρία. Ήδη σε πολλούς κλάδους το 6ήμερο και 7ήμερο ακόμη, είναι κανόνας. Όπως και η ψηφιακή κάρτα, ιδιαιτέρως σε κλάδους που απασχολούν ιδιωτικούς υπαλλήλους, εφαρμόζεται, εφόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος και απόλυτες ελευθερίες στη μεγάλη εργοδοσία να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για την εξασφάλιση των κερδών της, πατώντας πάνω στον αντεργατικό-αντιλαϊκό καμβά που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις. Έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, οι οδηγίες της οποίας, για τον εργάσιμο χρόνο είναι όπλο στα χέρια της μεγάλης εργοδοσίας και της κυβέρνησης και αποτελούν τη βίβλο της εκμετάλλευσης και της απλήρωτης δουλειάς. Και από αυτή την πλευρά καλούμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι να εξετάσουμε όχι μόνο πρακτικά σε τι μας οδηγούν αυτές οι αντεργατικές θεσμοθετήσεις που δεν είναι άλλο από τη σύγχρονη σκλαβιά, αλλά και να εξετάσουμε γιατί έρχονται, τι « διευθετούν », ποιός τις φέρνει και πάνω σε αυτή τη βάση να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Οι επιμέρους πλευρές που φέρνει αυτή η εγκύκλιος είναι εγκληματικές για τους εργαζόμενους με δεδομένο μάλιστα ότι επεκτείνεται σε ευρεία γκάμα κλάδων. Αυτό που έρχεται να « διευθετήσει » παραπέρα είναι ο εργάσιμος χρόνος. Δηλαδή από τη μία οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όπως, όποτε και με ό,τι μισθό θέλει η εργοδοσία έχοντας να τα βγάλουν πέρα παράλληλα και με όλο το βάρος των αντιλαϊκών συνθηκών καθημερινά και από την άλλη οι μεγαλοεπιχειρηματίες να έχουν λυμένα τα χέρια σε σχέση με τις παροχές στους εργαζόμενους ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους. Όσο περισσότερο η μεγάλη εργοδοσία « κλέβει » από τον εργάσιμο χρόνο μας, επί της ουσίας όσο δουλεύουμε απλήρωτες ώρες εργασίας γιατί έχουν βαφτιστεί « ανενεργές » ( π.χ διάλειμμα ) τόσο πιο εύκολα και γρήγορα αυτή κερδίζει και εμείς χάνουμε και μάλιστα χάνουμε το αποτέλεσμα του δικού μας κόπου και εργασίας.

Έχουμε τη δύναμη να « κουρελιάσουμε » και αυτό το νόμο, όπως κάναμε με πολλές διατάξεις αντεργατικών νόμων στο παλαιότερο και πρόσφατο παρελθόν. Εμπνεόμαστε από τους μεγαλειώδεις αγώνες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων πανελλαδικά, με τη συμβολή και των δικών μας συνδικάτων, των εργαζομένων και του λαού του Νομού μας, σε αυτούς τους αγώνες που αναπτύχθηκαν ενάντια στους κατασταλτικούς νόμους για τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, ενάντια στις διατάξεις των νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Αχτσιόγλου κ.α Η μαχητική διεκδικητική απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το δικό μας οργανωμένο αγώνα μέσα από τα συνδικάτα και τα σωματεία μας και εδώ στο Νομό μας, συντονισμένα και αποφασιστικά. Όσοι εργαζόμενοι ζουν ήδη το καθεστώς της 6ήμερης ή 7ήμερης εργασίας, όσοι εργάζονται ήδη με χτύπημα κάρτας ήρθε η ώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους των κλάδων στους οποίους δεν έχει μπει σε εφαρμογή αυτό το « πολεμικό ανακοινωθέν ». Για να παύσει αυτή η σκλαβιά ( που δίνει ακόμη περισσότερα περιθώρια στους κλάδους που ήδη εφαρμόζεται για παραπέρα « ξεχείλωμα » του εργάσιμου χρόνου ), για να μην επιτρέψουμε να επεκταθεί και να γίνει πράξη η σύγχρονη δουλεία, κανένας μόνος του, όλοι μέσα από τα σωματεία μας οργανώνουμε την πάλη μας και βροντοφωνάζουμε :

ΦΤΑΝΕΙ – ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η 6ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!
ΩΡΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΑΜΕΣΗ απόσυρση της εγκυκλίου του Υπ. Εργασίας.
7ωρο-5ήμερο-35ώρο
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 30/7 08.00 Μ.Μ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.