ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ

ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ




Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η ΔΥΠΑ ανακοινώνει την παράταση της υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων για 50.000 ανέργους, μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 23:59. Από την Παρασκευή 12 Ιουλίου, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων από τους παρόχους κατάρτισης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξη με έμφαση στην πράσινη μετάβαση.

Κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης με συνδυασμό δια ζώσης, σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις πιστοποίησης δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς, με τους επιτυχόντες να λαμβάνουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται έως σε 400 ευρώ.
ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ
Οι άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

Υποβολή αίτησης για κατάρτιση σε πράσινες δεξιότητες

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης της επιλογής τους από την προσφερόμενη λίστα.

Οι πάροχοι που έχουν ήδη ενταχθεί στα Μητρώα Παρόχων της ΔΥΠΑ δεν χρειάζονται να υποβάλουν εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά. Αρκεί να ανανεώσουν μόνο εκείνα τα έγγραφα που δεν βρίσκονται πλέον σε ισχύ ή έχουν υποστεί τροποποίηση. Για τους νέους παρόχους που δεν είναι καταχωρημένοι στα Μητρώα, είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για εγγραφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των εξής συνδέσμων στο gov.gr:

Για τους Παρόχους Κατάρτισης ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης):
Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης ΚΔΒΜ

Για τους Παρόχους Κατάρτισης ΚΕΔιΒιΜ (Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) ΑΕΙ:
Μητρώο Παρόχων των ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ

ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.