Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας



Η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας έπεσε αφήνοντας θετικό αντίκτυπο σε όσους παρευρέθηκαν στις 28 και 29 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

Ως Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου" νιώθουμε χαρά και ηθική ικανοποίηση μετά το πέρας του Φεστιβάλ. Η σκληρή δουλειά μηνών απέδωσε πολιτιστικούς καρπούς που γεύτηκε πλήθος κόσμου. Οι ψυχή μας γλύκανε, το πνεύμα ανυψώθηκε λίγο πιο πάνω. Ενωθήκαμε όλοι μέσα από το παραδοσιακό τραγούδισμα και τις κλασικές μελωδίες και ψαλμωδίες που ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο και τον ιερό τόπο του Αρχαίου Θεάτρου των Γιτάνων. Τα χαμόγελα, η συγκίνηση και η χαρά έκδηλη σε όλους.


Ευχαριστούμε θερμά όλες τις χορωδίες που συμμετείχαν και τα Δ.Σ. τους, τους μαέστρους, μουσικούς και συνοδούς τους που βρέθηκαν κοντά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ: Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμο Ηγουμενίτσας, Δήμο Φιλιατών και Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Τον Πολιτιστικό σύλλογο Ραγίου "Άγιος Κοσμάς" και το Α.Τ. Φιλιατών.

Θερμές ευχαριστίες και στους Υποστηρικτές μας καθώς και σε όλους τους Χορηγούς!

Χωρίς όλους τους προαναφερθέντες θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ!

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, μικρούς και μεγάλους, και ιδιαιτέρως τις Συνοδούς των Χορωδιών και του κυρίου Αλέξη Κωστάλα. Οι εθελοντές είναι η δύναμή μας.

Ευχαριστούμε τους φύλακες της ΕΦΑΘΕ που αφιέρωσαν τον χρόνο τους και ήταν παρόντες και χαμογελαστοί στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και τις δύο ημέρες.

Ευχαριστούμε τον φίλο του Φεστιβάλ μας, κύριο Αλέξη Κωστάλα για την εξαιρετική παρουσίαση, η στήριξή του δεν περιγράφεται με λόγια. Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Τσαγδή, φίλη του Συλλόγου μας, για την παρουσίαση της 2ης ημέρας του Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές. Μαζί δημιουργούμε αυτά που ονειρευόμαστε, ζήσαμε ένα διήμερο μαγικό σε έναν μοναδικής αξίας αρχαιολογικό χώρο.


1η ημέρα του Φεστιβάλ 28 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων υποδεχτήκαμε τις εξής χορωδίες:

1. Χορωδία Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ομίλου Ερευνών Πηλίου»

Μαέστρος: Ιωάννης Μπακαλέξης

Ακορντεόν: Μάρω Μπακαλέξη

2. Παραδοσιακό Φωνητικό Σύνολο «Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης» Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Μαέστρος: Στέλλα Γκρήγκοβιτς

3. Πολυφωνικό Ηπειρώτικο Φωνητικό Σύνολο «Ήνορο» 'Ηνορο/Inoro

4. Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Mαέστρος: Κατερίνα Φατούρου

Καβάλ: Άρης Μπέζας

Λαούτο: Θωμάς Καραμπίνας

Κρουστά: Βασίλης Κυβράνογλου


2η ημέρα του Φεστιβάλ 29 Ιουνίου εμφανίστηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων οι εξής χορωδίες:

1. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας "Ο Μακρυγιάννης" Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»

Μαέστρος: Αντώνης Βερβέρης

Πιάνο: Αλέξης Στόγιας

Kλαρινέτο: Κατερίνα Πανδή

Φλάουτο: Στέλλα Γιωτοπούλου

2. Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας Χορωδία Κερκύρας-ανδρική Corfu Men's Choir

Μαέστρος: Δήμητρα Καλογεροπούλου

Πιάνο: Παναγιώτης Γαρμπής

3. Νεανική Χορωδία του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Νοαύ της Γεννήσεως του Κυρίου από το Κισινάου της Μολδαβίας (Youth Choir of the Metropolitan Cathedral Nativity of the Lord from Chisinau Rep of Moldova)

Μαέστρος (Conductor): Fedora Burlac

4. Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Μαέστρος: Κώστας Τσίντζας

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ και κατά την παραμονή τους στην πόλη μας, οι Χορωδίες ξεναγήθηκαν από την κυρία Ελευθερία Κώτσιου στο Μουσείο του Συλλόγου μας "Το Σπίτι της Ρένας, Μνήμες-Παράδοση-Πολιτισμός". Επίσης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας και ξεναγήθηκαν από επίσημη ξεναγό, προσφορά του Φεστιβάλ μας.

Ραντεβού του χρόνου στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας. Καλό καλοκαίρι!





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.