Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»

Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας»




Μπορεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου να είχε βάλει στο αρχείο την τελευταία απόπειρα αδειοδότησης που είχαν κάνει τα περίφημα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» όμως οι επενδυτές δεν πτοούνται.

Κι ας έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αντιδράσεων σύσσωμων των φορέων της Θεσπρωτίας αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, κι ας έχει θεσμοθετηθεί η ζώνη στην Σαγιάδα ως αποκλειστική για ιχθυοκαλλιέργειες.

Οι επενδυτές έχουν προσφύγει για μία ακόμη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιδιώκοντας να ακυρώσουν την… ακύρωση των Περιβαλλοντικών Όρων.

Η δικάσιμος έχει οριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου και πέρα από τους ιχθυοκαλλιεργητές θα παραστεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία αντιδρά στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας και στηρίζει τον νομικό αγώνα για την ακύρωση κάθε προσπάθειας λειτουργίας της.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των υφιστάμενων στην περιοχή μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και παράλληλα υποβαθμίζει το περιβάλλον σε μία οικολογικά ευαίσθητη περιοχή.

Πηγή epiruspost.gr
Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.