Ιωάννινα- Κακαβιά.. Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση, το 2030 στην κυκλοφορία!

Ιωάννινα- Κακαβιά.. Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση, το 2030 στην κυκλοφορία!




Τον Σεπτέμβριο, κι αυτό σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα στην ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα υπογραφεί η σύμβαση για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Το Υπουργείο αλλά και άλλοι παράγοντες της Κυβέρνησης μιλούν για την υπογραφή της σύμβασης εδώ και αρκετό καιρό ενώ προ δεκαπενθημέρου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος από το Μέτσοβο είχε αναφέρει ότι «εντός των ημερών το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ» κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Η ένταξη του έργου αποτελεί προυπόθεση για να μπορέσει να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί.

Ο Υπουργός Υποδομών κατά την ομιλία του στη Βουλή για το συγκεκριμένο έργο παρέθεσε τα ακόλουθα:

-Το έργο, μήκους 69,5 χλμ., επανα-δημοπρατήθηκε.

-Έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου, έχει προχωρήσει η απόφαση κατακύρωσης και ανάθεσης της υπόψη σύμβασης, έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ενημερωθεί – πρόσφατα – η Βουλή των Ελλήνων.

-Ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι 54 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση του Υπουργού για υπογραφή της σύμβασης τον Σεπτέμβριο το έργο θα περάσει στη φάση της υλοποίησης στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2025 κάτι που θα το κρίνει ο ανάδοχος.

Θα ολοκληρωθεί σε τεσσεράμισι χρόνια, άνευ παρατάσεων, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για την Ελλάδα..

Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία ο νέος δρόμος για τον οποίο συζητούμε σχεδόν είκοσι χρόνια θα είναι προς το χρήση το 2030!!

Πηγή  epiruspost.gr
Ιωάννινα- Κακαβιά.. Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση, το 2030 στην κυκλοφορία! Ιωάννινα- Κακαβιά.. Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση, το 2030 στην κυκλοφορία! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.