ΠΕΔ Ηπείρου: Πρόγραμμα που προσφέρει εκπαιδευτικό επίδομα 1.600 ευρώ

ΠΕΔ Ηπείρου: Πρόγραμμα που προσφέρει εκπαιδευτικό επίδομα 1.600 ευρώ



Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ» υπό την πράξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» με κωδικό MIS 6001967, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ».

Αυτό το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.
Στο πλαίσιο του έργου, προσφέρονται υπηρεσίες όπως:
Επαγγελματική συμβουλευτική, μέσω ατομικών συνεδριών για 340 ωφελούμενους.
Θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση (on-the-job training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για τους ίδιους ωφελούμενους, με διάρκεια 200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 120 ώρες πρακτικής άσκησης.
Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο, ή από τον ΕΟΠΠΕΠ ή άλλο ισοδύναμο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016.

Η πρόσκληση αυτή δημοσιεύεται με σκοπό την κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης ωφελούμενων στην εν λόγω δράση, όπως καθορίστηκε από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 21/4/2023. Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου κύκλου επιλογής, 315 ωφελούμενοι εντάχθηκαν στη δράση ως επιτυχόντες.

Οι διαθέσιμες επιλογές κατάρτισης για τους ωφελούμενους περιλαμβάνουν:
Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας – Social Media Marketing
Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τουριστικό τομέα με έμφαση στον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό
Στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας
Στέλεχος τμήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης
Ειδικός διατροφικών προτύπων και εξυπηρέτησης πελατών εστιατορίου
Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:Να είναι τουλάχιστον 18 ετών.
Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και να διαθέτουν ενεργή κάρτα ανεργίας την ημέρα υποβολής της αίτησης και την ημέρα ένταξης στο έργο (πρώτη συμβουλευτική), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Να έχουν τελειώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Να μην είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές. Απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.
Να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο τα τελευταία δύο έτη πριν από τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ορίζεται στα πέντε ευρώ (5,00 €/ώρα), με όλες τις νόμιμες κρατήσεις συμπεριλαμβανόμενες.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή μέχρι και τις 21 Ιουλίου 2024, ώρα 23:59:59.
Είναι πιθανή η παράταση της, με ανακοίνωση από την ΠΕΔ, εφόσον δεν καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφιοτήτων.
ΠΕΔ Ηπείρου: Πρόγραμμα που προσφέρει εκπαιδευτικό επίδομα 1.600 ευρώ ΠΕΔ Ηπείρου: Πρόγραμμα που προσφέρει εκπαιδευτικό επίδομα 1.600 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.