Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ N. Θεσπρωτίας για το νέο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου

    Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ N. Θεσπρωτίας για το νέο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου  


Δυο εβδομάδες μετά το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου, ένα νέο ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι ζωές των εργαζομένων στους Δήμους θεωρούνται αναλώσιμο είδος από τις Δημοτικές Αρχές . Την Δευτέρα 3/6 ο συνάδελφος μας, εργαζόμενος ως οδηγός φορτηγού στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σουλίου , πραγματοποιούσε εργασίες στη Φροσύνη Σουλίου, κατά την προσπάθειά του να κατέβει από το όχημα, έπεσε και χτύπησε στα πλευρά.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών .

Μετράμε καθημερινά θύματα στους χώρους δουλειάς στους Δήμους. Οι συνάδελφοι ξεκινούν την βάρδια τους δίχως κυριολεκτικά να γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν αρτιμελείς στις οικογένειες τους. Για τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα δεν φταίει μόνο η εγκληματική αμέλεια κάποιου. Δεν οφείλονται στην έλλειψη προσοχής των ίδιων των εργαζομένων. Οι φθηνές αυτές δικαιολογίες χρησιμοποιούνται σκόπιμα προκειμένου να βγάλουν λάδι τους πραγματικούς ενόχους: τις διαδοχικές κυβερνήσεις και τις Δημοτικές αρχές που μετράνε και το ευρώ όταν πρόκειται να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και να επιβλέπουν την εφαρμογή και τήρηση τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας επισημαίνει, για μια ακόμα φορά, ότι η λήψη και η τήρηση όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την σωστή εκτέλεση των εργασιών συνιστούν, σύμφωνα με τον νόμο αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, δηλαδή των Δημοτικών Αρχών. Δεν μπορούν να μετατεθούν σε κανένα άλλο πρόσωπο. Την ώρα που η εντατικοποίηση και οι αυθαιρεσίες δημοτικών «αρχόντων» δίνουν και παίρνουν στους χώρους δουλειάς, που ο παλιωμένος εξοπλισμός συνιστά κίνδυνο-θάνατο, που η εκπαίδευση για τα μέτρα Ασφάλειας είναι πρακτικά ανύπαρκτη, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο οι καλοκαιρινοί μήνες που έρχονται, με την αυξημένη θερμοκρασία και η υγρασία να μειώνουν την προσοχή και τις αντοχές των συναδέλφων, να αποτελέσουν κόλαση για τους εργαζόμενους στους Δήμους.

Ευχόμενοι γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφος μας, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και την άμεση λήψη όλων των μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων από την Δημοτική Αρχή Ντάνη. Απαιτούμε ακόμα την άμεση ενίσχυση με νέες προσλήψεις του Τμήματος της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας Ηπείρου , που με ελάχιστους υπάλληλους σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής μας για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                               ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ N. Θεσπρωτίας για το νέο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου    Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ N. Θεσπρωτίας για το νέο εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.