Αγώνες Mountain Bike στην Ηγουμενίτσα

Αγώνες Mountain Bike στην Ηγουμενίτσα


Η Ηγουμενίτσα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2024. Η διοργάνωση, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας "Άπειρος", την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, περιλαμβάνει αγωνίσματα όπως το Cross Country Short Circuit (XCC), το Cross Country Olympic (XCO) και το Cross Country Eliminator (XCE). 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Αστικό Αλσύλλιο Ηγουμενίτσας και την παραλιακή ζώνη της πόλης.


1.1 Πρόγραμμα Αγώνων

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
12:00 – 14:00 Έναρξη Γραμματείας – έλεγχος Δελτίων (στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας/Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου ).
14:30 Τεχνικό Συνέδριο από τον Αλυτάρχη, στους αρχηγούς των ομάδων, στον ίδιο χώρο της Γραμματείας.
16:00 Διεξαγωγή προκριματικών σειρών όλων των κατηγοριών – εφόσον απαιτείται
17:00 XCC Παγκορασίδων (20’)
17:30 XCC Παμπαίδων (20’)
18:00 XCC Κορασίδων (25’)
18:40 XCC Παίδων (25’)
20:00 Απονομές Επάθλων – στο Αστικό Αλσύλλιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
16:00 XCO Κορασίδων (45’), 16:01 Μάστερ Γυναικών όλα τα ηλικιακά γκρουπ (45’)
17:15 XCO Παίδων (50’)
18:30 XCO Mάστερς Ανδρών 30-39, 40-49, 50-59, 60+ (Ανάλογα τις συμμετοχές ενδέχεται να υπάρξει χρονικό κενό ανάμεσα στα διάφορα ηλικιακά γκρουπ).
20:30 Απονομές Επάθλων (στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας)

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
09:30 Έναρξη Προκριματικού Γύρου Eliminator με Παγκορασίδες, και ακολούθως Παμπαίδες, Κορασίδες, Παίδες, Μάστερ Γυναίκες, Μάστερ Άνδρες, Γυναίκες 17+ (Elite/U23/Junior), Άνδρες 17+ (Elite/U23/Junior)
11:30 Έναρξη σειρών – Ημιτελικοί και Τελικοί (Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές)
14:30 Απονομές Επάθλων (στην Παραλία Ηγουμενίτσας/Ζώνη Εκκίνησης/Τερματισμού)

1.2 Τοποθεσία/Διαδρομή:
Τα αγωνίσματα του Cross Country Olympic και του Cross Country Circuit θα πραγματοποιηθούν στο Αστικό Αλσύλλιο της Ηγουμενίτσας. Διαδρομή XCC: 1700m. Πατήστε εδώ.
Διαδρομή XCO: 3900m. Πατήστε εδώ.
Τα αγωνίσματα XCC και XCO θα έχουν εκκίνηση στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.
Διαδρομή XCE: 740m. Πατήστε εδώ.
Το αγώνισμα του Cross Country Eliminator θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας.
Οι διαδρομές XCO, XCC θα είναι σηματοδοτημένες 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς. Η πίστα του Eliminator θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση την Κυριακή από τις 08:00 μέχρι τις 09:15

1.3 Συμμετοχή/Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.3.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας, που διαθέτει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της ΓΓΑ και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών των κατηγοριών, που αναφέρονται παραπάνω.
1.3.2 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι ποδηλάτες με ελληνική υπηκοότητα, που αγωνίζονται σε σωματεία/ομάδες του εξωτερικού, αναγνωρισμένα από τις οικίες ομοσπονδίες ποδηλασίας.
1.3.3 Η Ονομαστική Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 στο e-mail: eopbike@otenet.gr, συμπληρώνοντας αποκλειστικά το έντυπο (φόρμα) συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.
1.3.4 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με Λατινικούς Κεφαλαίους χαρακτήρες, με ευκρίνεια και χωρίς υποκοριστικά το ονοματεπώνυμο (με την σειρά πρώτα “Επώνυμο” και ύστερα Όνομα/ονόματα), ο αριθμός δελτίου, ο αριθμός UCI ID (εξαιρούνται οι Παμπαίδες – Παγκορασίδες), και το έτος γέννησης του αθλητή.
1.3.5 Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει και αποστείλει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει.
1.3.6 Επίσης θα αναφέρεται ο επίσημος προπονητής του σωματείου για τις κατηγορίες των αγώνων, καθώς και ο αρχηγός ομάδας (εκπρόσωπος) κάθε σωματείου, ο οποίος θα είναι ο μόνος που θα έχει δικαίωμα να συνομιλεί με την Αγωνόδικο Επιτροπή.
1.3.7 Για ποδηλάτη(-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην δήλωση συμμετοχής του Σωματείου του, και δεν έχει ακυρώσει την συμμετοχή του, μέχρι και την ημέρα/ώρα λήξης του ελέγχου δελτίων της Γραμματείας, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή/αγώνισμα.
1.3.8 Σύμφωνα με την εγκύκλιο 1/2024 της Τεχνικής Επιτροπής, οι αγώνες Cross Country XCO και XCC διεξάγονται ανεξάρτητα από το σύνολο των συμμετεχόντων ανά κατηγορία, με ξεχωριστή κατάταξη (και φύλλο αγώνα) ανά κατηγορία. Στο XCO, θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη για τις ηλικιακές υποκατηγορίες Μάστερ Ανδρών και Γυναικών 30-39, 40-49, 50-59, 60+
1.3.9 Στο αγώνισμα του XCE οι Μάστερ Άνδρες και οι Μάστερ Γυναίκες αντίστοιχα, αγωνίζονται σε κοινή κατάταξη ανεξαρτήτου ηλικιακού γκρουπ. Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των 6 ποδηλατών σε κάποια από τις κατηγορίες, ο αγώνας XCE δεν θα πραγματοποιηθεί.
Εξαίρεση αποτελούν οι Κορασίδες και οι Παγκορασίδες, οι οποίες μπορεί να αγωνιστούν σε κοινό αγώνα με κοινή κατάταξη, εάν μια από τις δύο κατηγορίες δεν συμπληρώσουν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για την συγκρότηση ξεχωριστής κατηγορίας.
1.3.10 Οι λίστες συμμετοχών για όλες τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν 72 ώρες πριν την εκκίνηση, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς Αγώνων της ΕΟΠ.
1.3.11 Σειρές εκκίνησης θα ανακοινωθούν με την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου ή αργότερα ανάλογα το ημερήσιο πρόγραμμα αγώνων.

1.4 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

1.5 Τεχνικό Συνέδριο:
Θα υπάρξει Τεχνικό Συνέδριο στον χώρο της Γραμματείας, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 14:30. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Σωματεία, που δεν θα είναι παρόντα και δεν θα επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές τους, ενδέχεται να τους επιβληθούν κυρώσεις από την Αγωνόδικο Επιτροπή.

1.6 Κανονισμοί αγώνα:
Οι αγώνες διεξάγονται με τον κανονισμό αγώνων της Ε.Ο.Ποδηλασίας, και με τους ειδικούς κανονισμούς της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία και για τα αγωνίσματα XCO, XCC, XCE.
1.6.1 Στον αγώνα, οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.
1.6.2 Θέση αθλητών κατά την εκκίνηση (Αγωνίσματα XCΟ και XCC)
1) Ποδηλάτες (-ισσες), που έχουν πόντους στην κατάταξη του Εθνικού Κυπέλλου XCO (2 αγωνιστικές ολοκληρωμένες).
2) Ποδηλάτες (-ισσες), που έχουν πόντους στην κατάταξη του HELLENIC XCC Series (3 αγωνιστικές ολοκληρωμένες).
3) Ποδηλάτες που έχουν πόντους στην τελευταία έκδοση της ατομικής βαθμολογίας της Ε.Ο.Π. για την ορεινή ποδηλασία.
4) Κλήρωση.
Για την κατηγορία Κ15 (Παμπαίδες – Παγκορασίδες) τα κριτήρια ως άνω, με εξαίρεση τα κριτήρια 1 και 2
1.6.3 Για να λάβει ένας ποδηλάτης κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον αγώνα ή να τεθεί εκτός αγώνα με απόφαση των Κριτών (ποδηλάτες που κλείστηκαν στροφή). Η Αγωνόδικος Επιτροπή θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς και άλλες παραμέτρους, αν θα εφαρμόσει τον κανονισμό του 80% ή του 100% (lapped) όσον αφορά την κατάταξη αθλητών, που καθυστερούν κατά την διάρκεια του αγώνα.
1.6.4 Θα υπάρχει μια διπλή Ζώνη Τροφοδοσίας, σηματοδοτημένη (αναφέρεται και στον χάρτη).
Για την πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής βοήθειας απαιτείται η χρήση διαπίστευσης (και UCI ID από τους τροφοδότες και μηχανικούς), που κάθε σωματείο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων.

1.7 Τεχνικά θέματα:
1.7.1 Οι ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι να παρακολουθούν τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό και την κατάσταση αυτού.
1.7.2 Στο XCE όπου συμμετέχουν Elite και Junior ποδηλάτες, μέλη ομάδων UCI θα αγωνιστούν με την εμφάνιση της ομάδας αυτής και όχι του σωματείου, που ανήκουν.
1.7.3 Δεν επιτρέπονται ποδήλατα τύπου Gravel/Cyclocross/Road. Δεν επιτρέπονται επίσης οποιουδήποτε τύπου ποδήλατα με τροχούς διαφορετικής διαμέτρου.

1.8 Έπαθλα:
1.8.1 Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και την παράγραφο 1.3.8 της παρούσης, θα απονεμηθεί η φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.
1.8.2 Μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας.
1.8.3 Ξεχωριστή απονομή επάθλων στους τρεις καλύτερους κάθε ηλικιακής υποκατηγορίας Μάστερ Ανδρών (30-39, 40-49, 50+)
1.8.4 Σε όλες τις κατηγορίες και σε περίπτωση συμμετοχών λιγότερων των τριών (3) αθλητών, δεν θα πραγματοποιηθεί απονομή φανέλας πρωταθλητή (ή πρωταθλήτριας).

1.9 Απονομές Επάθλων:
1.9.1 Θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
1.9.2 Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με τις αγωνιστικές τους εμφανίσεις, χωρίς ποδήλατα και χωρίς αξεσουάρ (γυαλιά ηλίου, καπέλα, παγούρια κ.α).

1.10 Έλεγχος Αντιντόπινγκ:
Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

1.11 Ποινές:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς δρόμου της UCI.

1.12 Αγωνόδικος Επιτροπή:
Αλυτάρχης και Πάνελ Κομισάριων: Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Ποδηλασίας

1.13 Διευθυντής Αγώνα:
Ζύλης Παναγιώτης,

1.13 Αποδοχή Συμμετοχής/Προσωπικά Δεδομένα:
1.13.1 Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
1.13.2 Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
1.13.3 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος τις Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

1.14 Πλησιέστερο Νοσοκομείο:

1.15 Υγειονομικό Πρωτόκολλο:
Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

1.11 Ποινές:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

1.12 Αγωνόδικος Επιτροπή:
Πάνελ Κομισάριων: Θα ανακοινωθεί

1.13 Αποδοχή Συμμετοχής/Προσωπικά Δεδομένα:
1.13.1 Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
1.13.2 Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
1.13.3 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος τις Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

1.14 Υγειονομικό Πρωτόκολλο:
Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.


1.15.1 XCC



1.15.2 XCO



1.15.3 XCE

Αγώνες Mountain Bike στην Ηγουμενίτσα Αγώνες Mountain Bike στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.