Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου

Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου, την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών του δήμου, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών, αφού οι παιδικές χαρές δεν διέθεταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας λειτουργίας και χρήσης, μία εκκρεμότητα που υφίσταται επί σειρά ετών.
Η απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών χαρών προέκυψε από την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της Υ.Α. 28492/2009 (Φ.Ε.Κ. 931β’) και την εξασφάλιση της ασφάλειας των παιδικών χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής. 
Η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών διαπίστωσε ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, που απαιτούνται από το νόμο, δεν είχαν εκδοθεί, δημιουργώντας πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
Για την άμεση αποκατάσταση της κατάστασης και την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών το συντομότερο δυνατόν, ο Δήμος Σουλίου προχώρησε σε ανάθεση των υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης στην εταιρεία EP CERTIFICATION. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 6.324,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 
Η εταιρεία αυτή θα αναλάβει τον επανέλεγχο και την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών, καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ελλείψεων και φθορών στις παιδικές χαρές.
Ο Δήμος Σουλίου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι παιδικές χαρές να επανέλθουν σε λειτουργία με πλήρη ασφάλεια για τα παιδιά. 
Το κλείσιμο των παιδικών χαρών έχει προκαλέσει ανησυχία και ερωτήματα στους δημότες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των παιδικών χώρων παιχνιδιού και την καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών. 
Ωστόσο, ο Δήμος Σουλίου ζητά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της κατάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους άλλους δύο δήμους της Θεσπρωτίας έχει ληφθεί παρόμοια απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, καθώς και εκεί οι παιδικές χαρές δεν διέθεταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να λάβουν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας.
Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.