Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας




Για την αντιμετώπιση του καύσωνα που αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη (12-13/06) , ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνιστά τα εξής μέτρα προστασίας:

Παραμονή σε Κλιματιζόμενους Χώρους: Συνιστάται η παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνια νοσήματα.


Αποφυγή Έκθεσης στον Ήλιο:
Προτείνεται η αποφυγή άσκοπης έκθεσης στον ήλιο, ειδικά κατά τις ώρες με την υψηλότερη θερμοκρασία, δηλαδή μεταξύ 12:00 και 16:00.


Κατανάλωση Υγρών:
Ενδείκνυται η συχνή κατανάλωση υγρών, όπως νερό και χυμοί φρούτων, για την αποφυγή της αφυδάτωσης.


Ελαφριά Ρούχα: Φορέστε ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα.


Προγραμματισμός Εργασιών:
Για τους εργαζόμενους, οι πλέον επιβαρυμένες εργασίες θα πρέπει να γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ειδικά για χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, προτείνεται μείωση της απασχόλησης ή και παύση μεταξύ 12:00 και 16:00​.


Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων:
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους ηλικιωμένους και τα άτομα με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι θα πρέπει να παραμένουν σε δροσερούς χώρους και να έχουν συνεχή παρακολούθηση.


Τηλεφωνική Υποστήριξη: Παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης για συμβουλές και οδηγίες μέσω των ειδικών γραμμών βοήθειας.


Αποφυγή εργασιών:
Να αποφεύγονται εργασίες σε ανοιχτό χώρο με εύφλεκτα υλικά που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Επίσης, να μην αποτίθενται εύφλεκτα και ογκώδη υλικά στους χώρους συγκέντρωσης ογκωδών.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας θα διαθέσει στους δημότες του τις εξής κλιματιζόμενες αίθουσες:

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες
και συνεχή ενημέρωση, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.