Νέος τρόπος αποζημίωσης για την ενέργεια που θα παράγεται από τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Νέος τρόπος αποζημίωσης για την ενέργεια που θα παράγεται από τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη»




Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο υπουργικής απόφασης για το net-billing. Όσοι καταναλωτές αποφασίσουν από εδώ και στο εξής να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις στέγες και στις ταράτσες τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εφαρμόζονται νέοι κανόνες ειδικά σε ότι αφορά στην αποζημίωσή τους για την ενέργεια που θα παράγουν.

Περισσότερο ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών, με καλύτερες αποδόσεις για τις καταθέσεις, μικρότερες προμήθειες και περισσότερη ρευστότητα στην αγορά ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε ανήσυχος για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε στην ανάγκη χαλάρωσης των εποπτικών κανόνων ώστε ν’ αυξηθεί η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του ΄Ακη Αθανασόπουλου.

Σε κλίμα αβεβαιότητας εισέρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά στα επιτόκια, αλλά και την εξέλιξη του πληθωρισμού, παρά τα σχετικά ευνοϊκά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφορικά με τις θέσεις εργασίας και ενίσχυαν την πιθανότητα μιας μείωσης των επιτοκίων, έως το τέλος του χρόνου. Αφορμή οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν και τον Μάιο οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες, ενώ στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, καταγράφηκε αύξηση κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο στα 190,9 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Μάιος 2024: 190,9 δισ. €
Μεταβολή: +303 εκατ. €

Αναλυτικά, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 577 εκατ. στα 45,96 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα των νοικοκυριών περιορίστηκαν κατά 274 εκατ. σε 144,94 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιχειρήσεις: 45,96 δισ. €
Νοικοκυριά: 11,94 δισ. €

Στο σκέλος των δανείων, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, ήταν θετική κατά 105 εκατ. ευρώ, ενώ προς τους ιδιώτες ήταν αρνητική κατά 32 εκατ. ευρώ.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
Επιχειρήσεις: +105 εκατ. €
Νοικοκυριά: -32 εκατ. €

Οι φετινές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ κατέστησαν οφειλέτες της Εφορίας, περίπου 1 εκατομμύριο φυσικά και νομικά πρόσωπα, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 4,65 εκατ. στο τέλος Απριλίου του 2024. Ωστόσο, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν στα 107 δισ. ευρώ…
Νέος τρόπος αποζημίωσης για την ενέργεια που θα παράγεται από τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» Νέος τρόπος αποζημίωσης για την ενέργεια που θα παράγεται από τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.