Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα


Η πολιτική πορεία του Βασίλη Γιόγιακα είναι αξιοσημείωτη. Από Νομάρχης σε υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας και τελικά βουλευτής.
Ο Γιόγιακας εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων το 2015 και από τότε έχει αναδειχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο του γαλάζιου στρατοπέδου στη Θεσπρωτία. 
Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιόγιακας έχει δείξει αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, ενώ παράλληλα δεν έχει διστάσει να έρθει και σε αντίθεση με κάποιες αποφάσεις του. 
Επιπλέον, η εμπειρία του ως ιατρός πριν την είσοδό του στην πολιτική του έδωσε τη δυνατότητα να κατανοεί σε βάθος τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόπιστους και γνώστες πολιτικούς σε αυτόν τον τομέα. 

Από το 2015, η Νέα Δημοκρατία με τον Βασίλη Γιόγιακα, έχει διατηρήσει ισχυρή παρουσία στο νομό Θεσπρωτίας, με τα ποσοστά της να είναι σταθερά υψηλά. 

Συγκεκριμένα:
  • Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η Νέα Δημοκρατία έλαβε περίπου 37.61% των ψήφων στη Θεσπρωτία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τοπικά και τη δεύτερη πανελλαδικά.
  • Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 (που διεξήχθησαν με λίστα), το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μειώθηκε σε 28,33%, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στη Θεσπρωτία όπως και πανελλαδικά.
  • Στις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία σημείωσε σημαντική άνοδο, κατακτώντας το 41,14% των ψήφων στη Θεσπρωτία και διατηρώντας την πρώτη θέση τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.
  • Στις εκλογές του Μαϊου του 2023, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανήλθε σε περίπου 42,66%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Θεσπρωτίας στο κόμμα και στον ίδιο τον Βασίλη Γιόγιακα. Το κόμμα διατήρησε την πρώτη θέση και πάλι τόσο στη Θεσπρωτία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Το ίδιο περίπου αποτέλεσμα υπήρξε και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 όπου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε στη Θεσπρωτία το 43,33% διατηρώντας την πρώτη θέση τόσο στη Θεσπρωτίας όσο και πανελλαδικά.
Παρά την επιτυχημένη του πορεία και την αφοσίωση του στο έργο του, είναι άδικο που ο Βασίλης Γιόγιακας δεν συμπεριλήφθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα του 2023. 
Η εμπειρία του ως γιατρός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του τομέα της υγείας σε εθνικό επίπεδο. 
Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσπρωτία είναι πλέον μονοεδρική περιφέρεια, γεγονός που καθιστά την εκπροσώπηση της περιοχής ακόμη πιο σημαντική. 
Υπάρχει η πιθανότητα ο Γιόγιακας να πλήρωσε το πολιτικό κόστος για την αρνητική του ψήφο στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια απόφαση που μπορεί να τον έφερε σε δύσκολη θέση εντός του κόμματος και να επηρέασε τη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 
Η στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα αντανακλά τις αξίες και τις αρχές του, ωστόσο κάποιοι εντός του κόμματος δεν την είχαν δει με καλό μάτι.
Η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι άδικη, δεδομένης της σημαντικής συνεισφοράς του και της βαθιάς κατανόησης των ζητημάτων υγείας. 
Παρά τα εμπόδια, ο Βασίλης Γιόγιακας παραμένει αφοσιωμένος στις αρχές του κόμματος, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για το καλό των πολιτών της Θεσπρωτίας και της Ελλάδας, προσπαθώντας να κάνει τη φωνή των πολιτών της Θεσπρωτίας να ακουστεί στα κέντρα εξουσίας.
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.