Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Φιλιατών για την ανέγερση κτιρίου της Συνοριακής Φύλαξης

Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Φιλιατών για την ανέγερση κτιρίου της Συνοριακής Φύλαξης 


Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2024, αποφασίστηκε ομόφωνα η δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση κτιρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Α' Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 
Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση Σαραντάρη, επί της οδού Μητροπολίτη Μικρούλη και έχει έκταση 1.016 τ.μ. 
Η απόφαση για την παραχώρηση του οικοπέδου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ελήφθη για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του τμήματος συνοριακής φύλαξης, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο στην πόλη των Φιλιατών​​ .
Η παραχώρηση του οικοπέδου γίνεται με την προϋπόθεση ότι η ανέγερση του κτιρίου και η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών θα ολοκληρωθεί εντός πενταετίας. Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθεί ο σκοπός της δωρεάς εντός της προθεσμίας, η κυριότητα του οικοπέδου θα επανέλθει αυτοδικαίως στο Δήμο Φιλιατών.
Η απόφαση θεωρείται σημαντική για την περιοχή, καθώς θα εξασφαλίσει τη βελτίωση των υποδομών του τμήματος συνοριακής φύλαξης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες​​ .
Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Φιλιατών για την ανέγερση κτιρίου της Συνοριακής Φύλαξης Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Φιλιατών για την ανέγερση κτιρίου της Συνοριακής Φύλαξης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.