Μια πρώτη ανάλυση των Ευρωεκλογών στο Νομό Θεσπρωτίας

Μια πρώτη ανάλυση των Ευρωεκλογών στο Νομό Θεσπρωτίας


Στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν, στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων μέχρι τις 20:49 έχει φτάσει το 57,14%, με 88 από τα 154 εκλογικά τμήματα να έχουν καταμετρηθεί. 
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα παρουσιάζουν μια σαφή εικόνα για την κατανομή των ψήφων ανάμεσα στα κόμματα που συμμετέχουν.
Η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 30,23% δείχνοντας την άνετη επικράτηση του κόμματος στη Θεσπρωτία και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην πολιτική της ατζέντα.
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας το 19,16% των ψήφων. Το κόμμα δείχνει να διατηρεί μια ισχυρή βάση υποστήριξης στην περιοχή, αντανακλώντας την πολιτική του παρουσία και επιρροή, ξεπερνώντας μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ποσοστό 16,97%. 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) κατέχει την τέταρτη θέση με 7,82%. 
Τέλος, η Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνει το 6,73% των ψήφων, καταδεικνύοντας την απήχηση των εθνικιστικών και πατριωτικών θέσεων του κόμματος σε ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος.
Τα υπόλοιπα κόμματα, όπως το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» (2,96%) και άλλα μικρότερα κόμματα, δεν ξεπερνούν το όριο του 3% και καταγράφουν χαμηλότερα ποσοστά.
Αυτά τα αποτελέσματα δίνουν μια αρχική εικόνα για τις πολιτικές τάσεις και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο νομό Θεσπρωτίας.
Μια πρώτη ανάλυση των Ευρωεκλογών στο Νομό Θεσπρωτίας Μια πρώτη ανάλυση των Ευρωεκλογών στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.