Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών

Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών



Στις 7 Ιουνίου 2024, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών, αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας , κρίνοντας το θέμα ως κατεπείγον λόγω προθεσμίας.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα, παρουσίασε την αναγκαιότητα του κέντρου, τονίζοντας την επιχορήγηση των δραστηριοτήτων του από το ΕΣΠΑ 2021-2027.
Το νέο Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Φιλιατών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης. 
Στόχος είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η παροχή πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. 
Ειδικότερα, το κέντρο θα παρέχει πληροφόρηση και υποστήριξη για την απασχόληση, προσφέροντας συμβουλές για προγράμματα κατάρτισης και υποστήριξη στη συμπλήρωση αιτήσεων για θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, το κέντρο θα λειτουργήσει ως φορέας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα δημόσιας υγείας, πρόληψης και πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά. 
Το στελεχιακό δυναμικό του κέντρου θα καταρτίσει πλάνο δράσης που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων και στερεοτύπων, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ευημερία.
Η δημιουργία του κέντρου είναι απάντηση στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Φιλιατών για πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης. 
Η ύπαρξή του θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία, παρέχοντας ένα δίκτυο υποστήριξης και πληροφόρησης που θα καλύπτει ζωτικές ανάγκες των πολιτών.
Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.