“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα

“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα




Κορυφώνεται σήμερα η επέλαση του καύσωνα με θερμοκρασίες που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Ηπείρου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Πέμπτη ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι-δυτικοί άνεμοι.

Μετά την επικαιροποίηση της πρόβλεψης και των αναμενόμενων υψηλών θερομoκρασιών οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες αποφυγή μετακινήσεων και εργασιών στο ύπαιθρο για λόγους θερμοπληξίας και προσοχή σε ότι αφορά τις πυρκαγιές.

Με βάση το χάρτη επικινδυνότητας οι νομοί Άρτας και Πρέβεζας βρίσκονται στην κίτρινη ζώνη υψηλού κινδύνου. Στη μεσαία ζώνη βρίσκονται οι νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε προληπτική απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και στην απαγόρευση παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας.

Η απόφαση λαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων για την πυροπροστασία και ισχύει κατά τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς θα είναι υψηλός, πολύ υψηλός ή σε κατάσταση συναγερμού.

Θα είναι σε εφαρμογή μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή ως το τέλος Οκτωβρίου.

“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα “Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.