ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ


Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Ηγουμενίτσας που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών

Συνάδελφοι, με έγγραφό μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου ,ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή Δήμου Ηγουμενίτσας να μας αποστείλει τον τροποποιημένο ΟΕΥ που θα ψηφιστεί στο Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024και το παραλάβαμε το Σάββατο το απόγευμα, και διορθωμένο ξανά την Κυριακή το μεσημέρι.

Επειδή θεωρούμε σοβαρό το θέμα, που αφορά 100 περίπου άτομα θέλαμε εγκαίρως να το έχουμε προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής και να παρέμβουμε αναλόγως.

Το σωματείο μας δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο της διοίκησης και το ρόλο των εργαζόμενων στους Δήμους. Δεν διεκδικούμε να συνδιοικήσουμε το Δήμο, ούτε άλλωστε έχουμε και τέτοια δυνατότητα. Όμως ως συνδικαλιστικός φορέας έχουμε άποψη και κάθε εμπόδιο της εργοδοσίας στην έκφραση αυτής της άποψης είναι ένδειξη αντιδημοκρατικής διοίκησης και αδιαλλαξίας .

Το γεγονός ότι στο προσχέδιο που μας δόθηκε καθώς και η απόκρυψη για τις οι ειδικότητες που μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις ευθύνης μας επιτρέπει να μιλάμε εσκεμμένη απόκρυψη που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων προς ημέτερους ή αντίθετα για εκδικητικές αποφάσεις της διοίκησης τέτοιες που να αποκλείουν συγκεκριμένους εργαζόμενους από την κατάληψη των θέσεων ευθύνης.

Η πρόταση για την υποδιεύθυνση δεν ξεκίνησε από τους εργαζόμενους των ΠΣ. Οι παιδικοί σταθμοί οργανώνονταν ανέκαθεν σε διεύθυνση με τα τμήματα και ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτούς δικαιολογεί την αυτόνομη διεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι έφεραν εγγράφως και υπογεγραμμένα τις αντιρρήσεις τους στην επιτροπή και στον Δήμαρχο και ύστερα από αυτό περίμεναν από τη Δημοτική αρχή και την επιτροπή σύνταξης του ΟΕΥ μια απάντηση πάνω στις προτάσεις τους.

Η δημοτική αρχή όλο το τελευταίο διάστημα άφηνε να αιωρείται ότι τελικά οι ΠΣ θα λειτουργήσουν με τη μορφή υποδιεύθυνσης ,αποκρύπτοντας τις λεπτομέρειες και τις προθέσεις τους, εμπαίζοντας τελικά όλους τους εργαζόμενους ,διότι στο τελικό προς ψήφιση σχέδιο του ΟΕΥ του πρώην ΠΑΚΠΠΟ διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει η υποδιεύθυνση αντ αυτού υπάρχουν μόνο τμήματα των ΠΣ.

Όλα αυτά μας γεννούν τα κάτωθι ερωτήματα:

Εφόσον δεν υπάρχει η οργανική μονάδα της υποδιεύθυνσης πως μπορεί να υπάρξει υποδιευθυντής;

Σε ποια νομοθεσία προβλέπεται αυτό;

Ποια η διαδικασία επιλογής του υποδιευθυντή εφόσον δεν υφίστανται οργανική μονάδα και ως αναπληρωτής και μετέπειτα στις κρίσεις εφόσον στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν προβλέπεται;

Επίσης ,στη συγκεκριμένη διεύθυνση τοποθετούνται εν ελείψει ΤΕ παιδαγωγοί πρώιμης παιδικής ηλικίας(ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων). Είναι παράνομο σε μια Δ/νση να αποκλείονται ειδικότητες που αποτελούν τη πλειοψηφία των εργαζομένων της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Η Δημοτική αρχή, περιορίζει έτσι τη συμμετοχή υποψηφίων και καταπατά στην πράξη της αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Ο ΟΕΥ όπως τον μελετήσαμε περιέχει αρκετές ασάφειες μια εκ των οποίων οι ονομασίες των ΠΣ όπως ακριβώς είναι με βάση την άδεια λειτουργίας τους. Αντ αυτού αναγράφονται με την επωνυμία τοπικού προσδιορισμού. Το ωράριο δε, που αναφέρεται θα πρέπει να παραληφθεί γιατι ισχύει ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σκοπιμότητα προσδίδουμε και στην απόκρυψη του αριθμού των μόνιμων, ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων που προβλέπονται στο νέο ΟΕΥ, καθώς ο αριθμός τους θα μας επιτρέπει να μιλάμε για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, για νέες προσλήψεις κλπ ή θα βάλει ταφόπλακα με «υπογραφή δημάρχου» στις υπηρεσίες μας. Αίτημά μας ήταν και θα παραμείνει η αύξηση των οργανικών θέσεων του Δήμου και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η θέση μας και η εισήγησή μας ήταν πάγια όσον αφορά και το κομμάτι της ξεχωριστής Δ/νσης των παιδικών σταθμών αλλά και των υπολοίπων δομών που θα συγχωνευτούν, ώστε να γίνουν ξεχωριστές Δ/νσεις.

Κατατέθηκε πρότασή για τη δομή της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής καθώς και τις υπογραφές δεκάδων συναδέλφων που διάβασαν το κείμενο και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να το υιοθετήσει.

Θα πρέπει να στηλιτεύσουμε την εκδικητική στάση του Δήμου Ηγουμενίτσας απέναντι στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών που τους υποβαθμίζει από Δ/νση , σε Τμήματα.

Η ομογενοποίηση των αρμοδιοτήτων της Προσχολικής Αγωγής στα ίδια τμήματα με την Δημιουργική Απασχόληση φτάνει και περισσεύει για να γίνει αντιληπτός ο προσανατολισμός των περικοπών και του κλεισίματος των δομών προς όφελος των ιδιωτικών. Ο παιδαγωγικός ρόλος της δημιουργικής απασχόλησης, ξεκινά από τη βάση ότι η αγωγή των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους, όπως είναι οι διακοπές, αλλά και οι μορφές και το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων σε αυτές, δεν μπορούν να ιδωθούν ξεκομμένα από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Τα γραφεία ΚΔΑΠ δεν μπορεί παρά να εντάσσεται μόνο στο τμήμα Παιδείας ή στη διεύθυνση της Πρόνοιας μαζί με τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές «στραγγαλίζουν» τις δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, και οι ιδιωτικοί σταθμοί «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.»

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Ηγουμενίτσας που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών.

Έχουμε πλέον εμπειρία από τις συγχωνεύσεις δομών. Η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μια διοικητική δομή γίνεται με στόχο να μοιραστούμε τη φτώχεια και τη μιζέρια μας. Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας θέλει να ψηφίσει έναν ΟΕΥ που δεν προβλέπει καμία νέα δομή.

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση . Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να λαμβάνει προσχολική αγωγή και δημιουργική απασχόληση σε σύγχρονους χώρους με μόνιμο προσωπικό. Είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους του Δήμου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 19.30μμ την ώρα που ψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος ΟΕΥ σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο

Απαιτούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας

Επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Γενναία χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Δημιουργία δικτύου σύγχρονων δομών για τα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                  ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.