«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης




Ούτε μία πρόταση από όσες είχαν υποβάλλει οι Δήμοι της Ηπείρου στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας δεν έτυχε έγκρισης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτήθηκε έθεσε κριτήριο στην αξιολόγηση ανώτατου ορίου κόστους εργασιών ανά χιλιόμετρο δημιουργίας ή αναβάθμισης μονοπατιών ίσο με το ποσό των 3.300 ευρώ κάτι που δεν ήταν γνωστό εξ αρχής.

Αυτό πιθανολογείται ότι έγινε μετά το πλήθος προτάσεων που είχαν κατατεθεί από όλη την χώρα. Έτσι αποτέλεσε «κόφτη» και προς το παρόν καμία πρόταση στην Ήπειρο δεν τυγχάνει χρηματοδότησης.

Οι Δήμαρχοι στην συνεδρίαση της ΠΕΔ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την εξέλιξη αυτή αφού οι προτάσεις τους είχαν την ωριμότητα και την αρτιότητα που απαιτούνταν.

Μάλιστα για τους ορεινούς κυρίως η ένταξη και χρηματοδότηση μονοπατιών σε χωριά θα έδινε την δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο που θα πιάσει τόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τυγχάνει χρηματοδότησης η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη «δημιουργία δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας εντός των ορίων Δήμων Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου» με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή epiruspost.gr
«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης «Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.