Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται"

Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται"


Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Γιάκης, εκφράζει την απογοήτευση και την κριτική του προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Παναγιώτη Νταή.
Ο κ. Γιάκης, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, αναφέρει ότι οι πολιτικές και διοικητικές αλχημείες στην πόλη συνεχίζονται, κατηγορώντας τον Δήμαρχο για ασυνέπεια και αναξιοπιστία στις αποφάσεις και τις δηλώσεις του.
Αρχικά, ο κ. Γιάκης υπογραμμίζει την αλλαγή στάσης του Δημάρχου σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ). 
Σύμφωνα με τον κ. Γιάκη, ο κ. Νταής, ενώ αρχικά θεωρούσε αόρατο το μνημόνιο συνεργασίας, πλέον αναγνωρίζει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει, όπως την προώθηση της κρουαζιέρας και την αξιοποίηση της Ηγουμενίτσας ως ελκυστικού προορισμού με χαμηλότερα τέλη ελλιμενισμού σε σχέση με την Κέρκυρα.
Επιπλέον, ο κ. Γιάκης αναφέρει ότι ο Δήμαρχος ανακάλυψε την ανάγκη για επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη από την αποκομιδή απορριμμάτων και τη διαχείριση χώρων στάθμευσης, παρά το γεγονός ότι αυτές οι προτάσεις είχαν ήδη τεθεί από τον ίδιο. 
Επισημαίνει, επίσης, την αδυναμία του Δήμου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες αύξησης εσόδων από την παροχή νερού στα πλοία, κάτι που θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα.
Τέλος, ο κ. Γιάκης κλείνει την ανάρτησή του με μια κριτική για την ηγεσία του Δήμου, χαρακτηρίζοντας τη διοίκηση του κ. Νταή ως ανίκανη να προχωρήσει σε αποτελεσματικές και γρήγορες λύσεις. 
Αναφέρεται στην ανάγκη για έναν ηγέτη με ικανότητες, που δεν θα καθοδηγείται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, υποστηρίζοντας ότι η πόλη χρειάζεται μια ηγεσία που θα αξιοποιήσει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να υλοποιήσει και να διεκδικήσει σημαντικά έργα και αλλαγές.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γιάκη:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 
 οι "αλχημείες" στην πόλη μας, σε πολιτικό αυτοδιοικητικό επίπεδο, καλά κρατούν.
  👉Πέρασε μόλις ένας μήνας και ο κ. Νταής ανακαλεί ουσιαστικά τα όσα δήλωνε, για το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΛΗΓ, στο αμέσως προηγούμενο  Δημοτικό  Συμβούλιο (12/2024)
 Όταν η «συγκρατημένη αισιοδοξία μου» για την πορεία σύναψης μνημονίου συνεργασίας με τον Ο.Λ.ΗΓ. , ενάντια στις κορόνες Πιτούλη, αποτέλεσε την ΑΦΟΡΜΗ για την λύση της συνεργασίας μου με τον κ. Νταή.
👉Ανακάλυψε αίφνης ... ευήκοα ώτα, όταν πριν από έναν μήνα στο Δημοτικό  Συμβούλιο  παρουσία του κ. Πιτούλη δήλωνε: 
“μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΑΤΟ!!» 
👉Μόλις τώρα  φαίνεται  κατάλαβε πως  
« ο ΟΛΗΓ έχει ανοίξει μια πόρτα στην ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ». "και εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε." 
 Όχι απλά πόρτα κ. Νταή, αλλά ολόκληρη ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ  έχει ανοίξει και το είχα επισημάνει δια των επαφών μου με την διοίκηση.
Πολλά μπορούμε να επωφεληθούμε και με την σύσταση Επιτροπής Κρουαζιέρας που είναι διαδημοτική, θα αφορά όλη την Θεσπρωτία, όλους του φορείς και με την αναβάθμιση της Ηγουμενίτσας σε Hot Spot, όπου για οποιοδήποτε προορισμό όπως π.χ. Μετέωρα, το πλοίο θα πιάνει μόνον Ηγουμενίτσα και από την άλλη, σε σχέση με την Κέρκυρα η Ηγουμενίτσα είναι 10 φορές φθηνότερη στα τέλη ελλιμενισμού.
 👉Ξαφνικά ανακάλυψε … και την ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  από τον  ΟΛΗΓ, «εδώ έχουμε πρόσφορο έδαφος να ζητήσουμε επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη» δήλωσε , όταν είχε γίνει δεκτή από τον ΟΛΗΓ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ απόδοσης ανταποδοτικών προς τον Δήμο για την υπηρεσία αποκομιδής.
  👉Έτσι ξαφνικά … ανακάλυψε και το θέμα του PARKING . 
Για το PARKING στο παλιό τελωνείο,  η πρότασή μου προς την διοίκηση του ΟΛΗΓ, ήταν να μετατραπεί με δικά τους έξοδα σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης και να δοθεί στον Δήμο η χρήση και η διαχείρισή του και κατόπιν από κοινού να ζητήσουμε την αλλαγή του εδαφίου που αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων, όχι την παραχώρηση οπου θα συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς και έγινε τότε αποδεκτή.
 👉Ξαφνικά ανακάλυψε …  την δυνατότητα αύξησης των εσόδων  του Δήμου από την εκμετάλλευση του ανεφοδιασμού των πλοίων με ΝΕΡΟ, όταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μιλούσε για πολύμηνη (?!) οικονομοτεχνική μελέτη που αποτελεί τροχοπέδα για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας. 
Με το νερό μπορούμε να έχουμε επιπλέον έσοδα  150000 ευρώ με βάση το κόστος, καθώς υπάρχει φυσική ροή από το αντλιοστάσιο Γραικοχωρίου προς το λιμάνι, με σωλήνα διαμέτρου Φ 200.
👉Η πολιτική του …  Ναι Ναι, των παλινωδιών και των αντιφάσεων, του ΘΑ …  εκπονήσουμε, ΘΑ … μελετήσουμε, ΘΑ … το δούμε, οδήγησε έναν ολόκληρο δημοτικό μηχανισμό με 400 μισθοδοσίες, να υπολειτουργεί σε επίπεδα ρελαντί, καθώς ο κ. Νταής ανάλωσε πέντε ολόκληρους μήνες, για να οδηγηθεί σε αυτό, που από το Γενάρη ακόμα, θα έπρεπε να έχει λήξει. 
Και μάλιστα … έγινε και με λάθος τρόπο! Απόδειξη οι δύο περιπτώσεις συμβούλων, που αποδείχτηκε ότι κακώς εκπέσανε των αξιωμάτων  τους.
Μία Δημοτική «μηχανή» με απόδοση βραδείας καύσης, δημιουργεί μηδαμινές επιδόσεις, σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό, που οι νοοτροπίες «Βούδα» σε καθιστούν αυτόματα ουραγό των εξελίξεων.
👉Αυτή η πενταετία, είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσομε.
Η πόλη δεν έχει ανάγκη απλά από έναν ακόμα γραφειοκράτη, πρώην στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.
Έχει πρωτίστως ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται.
Την γραφειοκρατική και την τεχνοκρατική δουλειά άλλωστε, την κάνουν οι ειδικοί συνεργάτες και οι σύμβουλοι, που ο νόμος σου δίνει το περιθώριο και το δικαίωμα να αναζητήσεις και να προσλάβεις.
Η έλλειψη ηγετικών  ικανοτήτων όμως, δεν υποκαθίσταται από τίποτα και κανέναν και όταν αυτό συμβεί (υποκατάσταση), οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.
Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται" Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.