Οι υποχρεώσεις Δημόσιων Υπηρεσιών και Δήμων στη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Οι υποχρεώσεις Δημόσιων Υπηρεσιών και Δήμων στη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα υποχρεούνται να συνεργάζονται και να προβάλλουν τις εκδηλώσεις τους μόνο μέσω των μέσων ενημέρωσης που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Έντυπου Τύπου και στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου. 
Ο νόμος ορίζει ότι τα μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν να συνεργάζονται με δημόσιους φορείς πρέπει να είναι καταγεγραμμένα στα αντίστοιχα μητρώα και να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη διοικητικού προσωπικού και η απασχόληση τουλάχιστον δύο δημοσιογράφων. 
Αυτές οι προϋποθέσεις διασφαλίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.
Σύμφωνα με το νόμο, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να συνεργάζονται και να συναλλάσσονται μόνο με τα μέσα ενημέρωσης που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Έντυπου Τύπου και στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου. 
Επίσης, οι προβολές εκδηλώσεων και ανακοινώσεων μπορούν να γίνονται μόνο μέσω αυτών των εγγεγραμμένων μέσων.
Η νομοθεσία επιδιώκει να εξαλείψει την άδικη μεταχείριση μεταξύ των εγγεγραμμένων μέσων ενημέρωσης και των κάθε λογής "μέσα ενημέρωσης" που ξεπηδούν χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 
Δεν είναι δίκαιο κάθε σελίδα στο Facebook ή κάθε νέο site που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα εγγεγραμμένα και αναγνωρισμένα από την πολιτεία μέσα ενημέρωσης. 
Αυτό όχι μόνο υπονομεύει την ποιότητα της ενημέρωσης, αλλά επίσης αδικεί τα νόμιμα μέσα που επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.
Επίσης, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν επίσης επιχειρήσεις που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις κοινότητές τους. 
Όπως κάθε επαγγελματίας που συμμετέχει στις εκδηλώσεις των δήμων και πληρώνεται για τις υπηρεσίες του, έτσι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δικαιούνται αμοιβή για την προβολή των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων των δήμων. 
Είναι απαράδεκτο να θεωρούνται απλά χορηγοί επικοινωνίας χωρίς να λαμβάνουν την αντίστοιχη αμοιβή, πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθούν.
Η τήρηση των προϋποθέσεων εγγραφής στα Μητρώα Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου διασφαλίζει την αξιοπιστία και την ποιότητα των μέσων ενημέρωσης. 
Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι πρέπει να συνεργάζονται αποκλειστικά με τα εγγεγραμμένα μέσα, αναγνωρίζοντας τα τοπικά μέσα ως επιχειρήσεις που αξίζουν την αμοιβή τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν. 
Οι υποχρεώσεις Δημόσιων Υπηρεσιών και Δήμων στη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Οι υποχρεώσεις Δημόσιων Υπηρεσιών και Δήμων στη συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.