Νέος ψηφιακός μαστογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Νέος ψηφιακός μαστογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών


Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των υποδομών και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του κορυφαίου συστήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας και Τομοσύνθεσης, SELENIA DIMENSIONS του Αμερικανικού Οίκου Hologic, στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Ο νέος ψηφιακός μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS διαθέτει την ειδική πιστοποίηση EUREF, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και ακρίβεια στη μαστογραφική απεικόνιση με τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας. Η πιστοποίηση EUREF Type Test επιβεβαιώνει ότι τα συστήματα SELENIA Dimensions 2D και 3D έχουν περάσει επιτυχώς μια σειρά μηχανικών και κλινικών δοκιμών, πληρώντας τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας εικόνας, έκθεσης ακτινοβολίας και σταθερότητας που ορίζει ο EUREF για τον προληπτικό και διαγνωστικό εξοπλισμό μαστογραφίας.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών, Χρήστος Τσουράς, δήλωσε: "Η αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται με νέα μηχανήματα που προσφέρουν εξαιρετικές διαγνωστικές ικανότητες. Ο ψηφιακός μαστογράφος έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και μαζί με την περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος, στοχεύουμε στην καλύτερη εξυπηρέτηση και αξιοποίηση όλου του εξοπλισμού."

Αυτή η αναβάθμιση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, προσφέροντας στους ασθενείς του νοσοκομείου Φιλιατών πρόσβαση σε προηγμένες διαγνωστικές τεχνολογίες για την έγκαιρη και ακριβή διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Νέος ψηφιακός μαστογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Νέος ψηφιακός μαστογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.