Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Νάκος

Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Νάκος


Σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή) έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Νάκος Μαθηματικός και μέχρι πέρυσι Διευθυντής του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας.
Ο Χρήστος Νάκος καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Με τους γονείς του μετανάστες στη Γερμανία, ζούσε μόνος και με στερήσεις σε ένα φτωχικό δωμάτιο στην Ηγουμενίτσα, μακριά από το πατρικό του σπίτι, για να τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διορίστηκε καθηγητής και υπηρέτησε στην Β/θμια Εκπαίδευση μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Ο Χρήστος ήταν ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικός άνθρωπος.
Από τα νεανικά του χρόνια συμμετείχε στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Υπηρέτησε με συνέπεια και αταλάντευτα την Ανανεωτική Αριστερά, το ΚΚΕ Εσωτερικού αρχικά, τον Συνασπισμό στη συνέχεια και τον ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα. Ηταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας της οποίας υπήρξε πρόεδρος για τουλάχιστον δύο θητείες.
Ενεργός αυτοδιοικητικός,
διετέλεσε πρόεδρος στο χωριό του την κοινότητα Μαζαρακιάς, επιτελώντας έργο που του αναγνωρίζεται ακόμα και στις ημέρες μας.
Ήταν μπροστάρης σε όλες σχεδόν τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Αριστεράς που αφορούσαν στο νομό μας και πρωτοστάτησε στον σχηματισμό, στη συμμετοχή και στην κάθοδο των δημοτικών παρατάξεων του πολιτικού του χώρου, με τελευταία της παράταξης "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Με την φιλόλογο Ελένη Μάνου απέκτησαν και μεγάλωσαν δύο παιδιά τον Χαράλαμπο (Χάρη) Μηχανολόγο Μηχανικό και τον Ιάσονα νέο ιατρό.
Αγαπημένε σύντροφε και φίλε Τάκη, έφυγες τόσο αιφνίδια που δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω.
Απευθύνω τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια
στην συντρόφισσα Ελένη,
στα παιδιά σου Χάρη και Ιάσονα,
στις αδερφές σου Ροδάνθη και Κατερίνα,
σε όλους τους συγγενείς σου.
Θα σε θυμάμαι Τάκη με συντροφικότητα και αγάπη.

Καλό σου ταξίδι
συνάδελφε, σύντροφε και φίλε.
Θωμάς Δημητρίου
Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Νάκος Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Νάκος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.