ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 



Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ Ανδρέα Λοβέρδου, Ιωάννα Σπανομάρκου και Μαριαντώνης Πολίτης, πραγματοποίησαν περιοδεία στην Ήπειρο, στα πλαίσια της προεκλογικής τους καμπάνιας. Σταθμοί της περιοδείας τους ήταν η Ηγουμενίτσα, η Παραμυθιά, η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, τα Σύβοτα, η Πλαταριά και η Πάργα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς, πολίτες και εκπροσώπους οργανώσεων και συζητήσαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματός τους για τις Ευρωεκλογές.

Η περιοδεία της Ιωάννας Σπανομάρκου και του Μαριαντώνη Πολίτη, στην ηλικία των 35, γεμάτοι όρεξη να προσφέρουν στην Ελλάδα, είναι από τα νεότερα σε ηλικία μέλη του νεοσύστατου κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ. Είναι προσωπικές επιλογές υποψηφίων του Ανδρέα Λοβέρδου, ειδικά για την έντονη πολιτικότητα τους, αντιπροσωπεύουν τον χώρο του κέντρου και διαμορφώνουν τον πυρήνα του κόμματος, με προτάσεις που προέρχονται απευθείας από την διαβούλευση με τους πολίτες. Μάλιστα, η Ιωάννα Σπανομάρκου, έχοντας ιδιαίτερη σύνδεση με την περιοχή, καθώς κατάγεται από το Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, έχει αναφερθεί στις τηλεοπτικές της συνεντεύξεις συγκεκριμένα για την Θεσπρωτία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που χρειάζεται μεγάλη στήριξη για την ανόρθωση της οικονομίας της, μέσω του εμπορίου και του πολιτιστικού και αρχαιολογικού τουρισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ν’ αναδειχθεί η ιστορία της περιοχής, που δυστυχώς αμφισβητείται από τις γειτονικές χώρες, μ’ έναν χείμαρρο παραπληροφόρησης. Οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους και να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή και την ανάπτυξη του τόπου τους.

Η προσωπική σύνδεση της διεθνώς διακεκριμένης μουσικοσυνθέτριας και κινηματογραφικής και μουσικής παραγωγού Ιωάννας Σπανομάρκου με την περιοχή, της δίνει μια ιδιαίτερη κατανόηση των τοπικών ζητημάτων και αναγκών. Ο Μαριαντώνης Πολίτης, από την άλλη, είναι Αιγυπτιώτης και τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα του μεταναστευτικού και των ομογενών. Η Θεσπρωτία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας, με πολλούς νέους να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες για να βρουν εργασία, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες της διασποράς, να προέρχονται από την περιοχή της Θεσπρωτίας, αντιμετωπίζοντας ειδικού τύπου προβλήματα, τα οποία ο Μαριαντώνης Πολίτης κατανοεί και έχει ενδιαφέρον να θίξει, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό. Οι δύο υποψήφιοι επικεντρώνονται στην διαμόρφωση Ευρωπαϊκών πολιτικών και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων, που μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την τοπική νεολαία, αλλά και για τις οικογένειες και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ήπειρο και την Ελλάδα.


Βιογραφικά:
Πολίτης Μαριαντώνης
Γεννήθηκε Ιούνιο του 1985 στο Κάιρο της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Η αγάπη του για την Ελλάδα τον έφερε στην Αθήνα να φοιτήσει στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Η ενασχόληση με τα κοινά της σχολής τον ώθησε να αλλάξει κατεύθυνση και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο State University of New York, Empire StateCollege που αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά. Εργάστηκε εθελοντικά σε ένα ίδρυμα ελληνικού πολιτισμού. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας όντας συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και δραστηριοποιείται με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αχαΐα. Διαμένει μεταξύ της Γλυφάδας και Αιγείρας (Αχαΐα). Είναι μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και της ΑΧΕΠΑ.



Σπανομάρκου Ιωάννα
Η Ιωάννα Σπανομάρκου είναι παραγωγός, οικονομολόγος κι επιχειρηματίας, εξειδικευμένη στο budgeting και risk management στον κινηματογράφο/μουσική βιομηχανία. Είναι βραβευμένη σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ και μέλος της επιτροπής ψηφοφορίας των GRAMMY. Δημιουργίες της έχουν συμπεριληφθεί σε ταινίες/σειρές σε Netflix και AppleTv. Προωθεί επενδύσεις στον ελληνικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Από νεαρή ηλικία ασχολείται ενεργά με την πολιτική, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ουσιαστική αντιπροσώπευση των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αγάπη της για την ιστορία και τον πολιτισμό, αποτελεί άσβεστο πάθος για εκείνη, που συνοδεύει ολόκληρη την πορεία της. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.



ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.