Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας

Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας


Συνεχίζει να μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα της Ηγουμενίτσας η λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων, αφού την πόλη απασχολούν οι νέες σοβαρές καταγγελίες και αποκαλύψεις που αφορούν στην παραποίηση λίστας οφειλετών της ΔΕΥΑΗ από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Καλφόγλου, την οποία σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας. 
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος κατήγγειλε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, κ. Καλφόγλου, για την αποστολή παραποιημένης λίστας οφειλετών στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο κ. Λώλος τόνισε ότι ο κ. Καλφόγλου αφαίρεσε συγκεκριμένα ονόματα από τη λίστα, γεγονός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοσιογραφική έρευνα του thespro.gr, εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τη λίστα που απέστειλε στις 8 Απριλίου ο κ. Καλφόγλου, από την οποία λείπουν πέντε άτομα: τέσσερα από τον συνδυασμό του κ. Νταή και ένα από τον συνδυασμό του κ. Λώλου. 
Συγκεκριμένα, δεν εμφανίζονται στη λίστα οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νταή, κα Κατσάρη Σοφία, κ. Κάτσιος Χρήστος και κ. Πάσχος Αλέξανδρος, καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ. Μπακιρτζίδης Γιώργος (από το συνδυασμό του κ. Νταή) και Λώλης Ηλίας (από το συνδυασμό του κ. Λώλου).
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του πρώην Δημάρχου περί παραποίησης της λίστας οφειλετών, αποδεικνύοντας την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από την κίνηση αυτή.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο κ. Καλφόγλου δεν είχε το δικαίωμα να στείλει οποιαδήποτε λίστα, καθώς ήταν εν δυνάμει και ο ίδιος ελεγχόμενος. 

Η ενέργεια αυτή συνιστά σοβαρή παρατυπία και αποτελεί παράβαση καθήκοντος, πλήττοντας την αξιοπιστία τόσο της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, όσο και του δημάρχου Ηγουμενίτσας, του οποίου ο κ. Καλφόγλου είναι προσωπική επιλογή για τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ.
Τα σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός, πως ο έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποκάλυψε ότι οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νταή, των οποίων τα ονόματα αφαιρέθηκαν από τη λίστα, είχαν πράγματι οφειλές στη ΔΕΥΑΗ, με αποτέλεσμα να εκπέσουν του αξιώματος. 
Αντίθετα, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Λώλου δικαιώθηκε, καθώς η ΔΕΥΑΗ του είχε χρεώσει λανθασμένα τον λογαριασμό του γείτονά του. 
Η πράξη αυτή αποδεικνύει την πρόθεση του κ. Καλφόγλου, ο οποίος ανήκει στο συνδυασμό Νταή, να εξαφανίσει τους συμβούλους του συνδυασμού του.... από οφειλέτες και άρα να μην εκπέσουν
να εμφανίσει δηλαδή τους  ως μη οφειλέτες.

Καλούμε τη δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν άμεσα για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. 
Παράλληλα, ζητούμε από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Νταή, να αποπέμψει άμεσα τον κ. Καλφόγλου από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ και να ζητήσει την παραίτησή του από δημοτικό σύμβουλο, μετά από τη σοβαρή αυτή παρατυπία του. 
Η αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι επιτακτική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, προς τη ΔΕΥΑΗ και το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, διασφαλίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν εάν έχουν υποπέσει σε κάποιο αδίκημα και πως τέτοιες πρακτικές δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Δείτε τη λίστα που έστειλε ο κ. καλφόγλου:

Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.