Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ

Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ


Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου υποψήφιου Ευρωβουλευτή και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, του πρώην Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, της συνυποψήφιας ευρωβουλευτή Κατερίνας Ρίζου, μελών της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ καθώς και πολλών στελεχών και φίλων.
Ο κ Σπυρόπουλος κατά την ομιλία του έθεσε τις βάσεις για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη. Με κύριο μήνυμα την ενότητα και την πρόοδο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά, ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη.
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη. Πρέπει και μπορούμε να σταματήσουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου είναι στο χέρι μας.», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος
Ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε πέντε βασικά θέματα που πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες, αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα την επόμενη δεκαετία:
Το ζήτημα των πολέμων: Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας παραμένοντας απαθής μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις. Η αναγκαιότητα επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και η αξιοποίηση των εξοπλιστικών πόρων στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία, την παιδεία αντί σε ένα ράλι εξοπλισμών.
Η κλιματική κρίση και η πρόληψη: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόληψη φυσικών καταστροφών και η διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης είναι καίριας σημασίας για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που βιώσαμε πρόσφατα όπως συνέβη στη Θεσσαλία όπου η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως προληπτικά μέτρα θωράκισης.
Η χαμηλή αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο: Η οικονομική δυσχέρεια πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρέπει να εργαστούμε για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τη Βουλγαρία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της προώθησης μιας δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.
Ακριβή στέγαση και περιορισμένοι πόροι για την υγεία: Η πρόσβαση σε προσιτή στέγαση αποτελεί μια σημαντική πρόκληση που πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε μέσα από προτάσεις, ενώ η πανδημία ανέδειξε τις αδυναμίες του συστήματος υγείας. Απαιτούνται περισσότερα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας που καταρρέει καθημερινά βασιζόμενο στην ανθρώπινη προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού. Η κυβέρνηση διέθεσε μόνο 4% των πόρων του ταμείου ανάκαμψης αντί για ένα 10% το οποίο είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
Ελλιπής περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού τομέα: Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη και να περιλαμβάνει όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η στήριξη του αγροτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και την αυτάρκεια της χώρας μας. «600 εκατομμύρια που χάθηκαν από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και πριν από λίγες μέρες η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε ότι βάζει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση των ελληνικό ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει καμία πολιτική για να μπορέσει να κρατήσει τον πρωτογενή τομέα ζωντανό. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος
Ο κ. Σπυρόπουλος κατέληξε: «Η πολιτική δεν είναι lifestyle. Σε αυτές τις εκλογές θα τους αποδείξουμε ότι η πολιτική, η σοβαρότητα, η ουσία θα κερδίσει. Είναι ευθύνη και δέσμευση προς τους πολίτες. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη.»


Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.