Την ΔΑΣ καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας,

Την ΔΑΣ καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας,



Συνάδελφοι,

Πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα από την πλειοψηφία του Συλλόγου μας (ΔΑΣ Θεσπρωτίας), αλλά αποδείχτηκε, ότι εκεί που τελειώνει η συνδικαλιστική και κομματική μικροπολιτική και η εμπάθεια, αρχίζει η ΔΑΣ!!!

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, ήρθε η στιγμή, η Προϊσταμένη του Κεντρικού ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, να σταθεί μπροστά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και να κριθεί για την απώλεια ενός βοηθητικού φακέλου με έγγραφα, χωρίς πρωτόκολλο, ο οποίος χρησίμευε για απόδειξη στοιχείων νομιμότητας ενεργειών των συναδέλφων του ΚΕΠ ως προς την έκδοση ΑΜΚΑ και ο οποίος κλάπηκε από την Υπηρεσία.

Και όλα αυτά γιατί οι συνάδελφοι απλά ήθελαν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον και, ελλείψει εγκυκλίου, κρατούσαν αποδεικτικά στοιχεία για την έκδοση ΑΜΚΑ, σύμφωνα με λεγόμενα του Υπουργείου ότι θα διενεργηθεί κάποια στιγμή έλεγχος. Μια υπόθεση που απασχόλησε τα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΟΕ ΟΤΑ, της κλαδικής ΠΟΣΕ ΚΕΠ και της ΑΔΕΔΥ, που εξέδιδαν σωρεία καταγγελιών περί ασάφειας του Νόμου και έλλειψης σαφών οδηγιών για τη διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ, που άφηναν έκθετους του υπαλλήλους των ΚΕΠ Πανελλαδικά.

Το όλο θέμα, στην αρχή, παρουσιάστηκε σαν πολιτική αντιπαράθεση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε διαστάσεις και ο τότε Δήμαρχος θεώρησε «σκόπιμο και βολικό» να στοχοποιήσει τιμωρώντας τους συναδέλφους του ΚΕΠ με την ποινή της Επίπληξης. Την ίδια στιγμή παρέπεμψε την Προϊσταμένη του ΚΕΠ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, διότι αποφάσισε πως η ποινή που θα έπρεπε να της επιβληθεί, υπερέβαινε την ποινή της στέρησης αποδοχών, που ο ίδιος είχε αρμοδιότητα να επιβάλει!

Αξιοσημείωτο είναι πως η πλειοψηφία του Συλλόγου (5 μέλη της ΔΑΣ έναντι 2 μελών της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ), παρέμεινε τότε εξόφθαλμα στο «πλευρό» του εργοδότη Δημάρχου δημιουργώντας σε όλους την «πικρή αίσθηση» της συνδικαλιστικής μεθόδευσης – συνεργασίας με την τότε εργοδοσία. Η «ταξική αλληλεγγύη» λαμβάνει νέα υπόσταση όταν στοχοποιείς συνδικαλιστικούς αντιπάλους!

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 λύθηκε το «μυστήριο»….

Αποδείχτηκε ότι η Πειθαρχική διαδικασία και οι ποινές που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας και η παραπομπή της Προϊσταμένης στο Πειθαρχικό ήταν κατευθυνόμενη και μεθοδευμένη από την πρώην Διοίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεννόηση με τους Συνδικαλιστικούς μας αντιπάλους, συναδέλφους της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ο Αναπληρωματικός Εκπρόσωπος των Εργαζομένων της ΔΑΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία, αφού η τακτική εκπρόσωπος της ΔΑΣ απουσίασε. Η Προϊσταμένη του ΚΕΠ, καταλαβαίνοντας, από μισόλογα, προς τη δεύτερη εκπρόσωπο των εργαζομένων, την «συναδελφικά» εχθρική και εμπαθή στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΣ απέναντί της, ζήτησε, με στοιχεία, την εξαίρεση του εκπροσώπου της ΔΑΣ από τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, προσπαθώντας να προστατευθεί από την εμπάθεια των συναδέλφων της συγκεκριμένης παράταξης.

Η Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφού έκρινε τα προσκομιζόμενα μέσω της αίτησης στοιχεία, αποφάσισε την εξαίρεση από την διαδικασία του δήθεν «εκπροσώπου των εργαζομένων», ΔΑΣίτη «συναδέλφου»… και εκείνος, αποχωρώντας, ως «το πιστόλι της εργοδοσίας», δήλωσε ενώπιον όλων των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου ότι…, «Η Προϊσταμένη του ΚΕΠ, δεν θα πρέπει να «τη βγάλει καθαρή» και θα πρέπει να της επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από αυτή της Επίπληξης» που πρότεινε στην εισήγησή της η Πρόεδρος Πρωτοδικών που προέδρευε του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Φυσικά, στο να ξεδιπλωθεί το σχέδιο των δήθεν Ταξικών Δυνάμεων της ΔΑΣ βοήθησε η απουσία της τακτικής εκπροσώπου των Εργαζομένων, η οποία επί πολλά συνεχή χρόνια πολιτεύεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους…..

Όπως τελικά αποδείχθηκε, η απόφαση του πρώην Δημάρχου για παραπομπή της Προϊσταμένης του ΚΕΠ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόταση ποινής στέρησης μισθού , έπεσε στο κενό!!! Απόφαση που μπορεί να εκθέτει τον πρώην Δήμαρχο, ξεφτιλίζει όμως συνδικαλιστικά τους συναδέλφους της ΔΑΣ Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα τον παρευρισκόμενο στη διαδικασία, που αδυνατώντας να κρατήσει καν τα προσχήματα, εμφανίστηκε ως «εκτελεστής της εργοδοσίας» στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η κοινή τους μεθόδευση για παραπομπή της Προϊσταμένης με πρόταση ποινής άνω της στέρησης μισθών δύο μηνών μετατράπηκε σε Επίπληξη, ποινή η οποία επιβλήθηκε σε όλους του συναδέλφους του Κεντρικού ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τη συνενοχή της πλειοψηφίας του Σωματείου, οι οποίοι με την ΗΧΗΡΗ ΤΟΤΕ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ, «διευκόλυναν» τον Δήμαρχο να διώξει και να τιμωρήσει πειθαρχικά, ΑΔΙΚΑ, το σύνολο των συναδέλφων!

Συνάδελφοι,
Παρά την ελάχιστη ποινή που μας επιβλήθηκε, εξακολουθούμε να είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην «απέναντι όχθη», μαζί με τους συναδέλφους που αδίκως διώχθηκαν και τιμωρήθηκαν. Απέναντί μας έχουμε την εργοδοσία, αλλά και τους «εφιάλτες» που αποδείχθηκε περίτρανα πως, παρότι εκλέγονται για να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους, «αυτοξεφτιλίζονται» συνδικαλιστικά, στηρίζοντας τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας!
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι άλλο να διαφωνείς για το συμφέρον των εργαζομένων και άλλο ο «συνδικαλιστικός ξεπεσμός» απροκάλυπτης εργοδοτικής συνεργασίας, που δεν μπορούν καν να κρύψουν, πλέον ούτε με… «φύλλο συκής»!!!
ΝΤΡΟΠΗ συνάδελφοι της ΔΑΣ!!
Την ΔΑΣ καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, Την ΔΑΣ καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.