Ούτε ένα ευρώ στην Ήπειρο για αντιπυρικές ζώνες από το «Πράσινο Ταμείο»

Ούτε ένα ευρώ στην Ήπειρο για αντιπυρικές ζώνες από το «Πράσινο Ταμείο»




Χρήματα σε διάφορους δήμους της χώρας «μοιράζει» αυτό το διάστημα το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του «Πράσινου Ταμείου» προκειμένου να γίνουν ζώνες πυροπροστασίας σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και κυρίως σε περιαστικά δάση.

Ήδη οι πρώτοι δώδεκα δήμοι που τυγχάνουν χρηματοδότησης ανακοινώθηκαν προ λίγων ημερών.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ρωτήθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Παναγιώτης Νταής για πιθανές ενέργειες που έχουν γίνει.

Η απάντηση που έδωσε ήταν αποκαλυπτική… Όπως ενημερώθηκε μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην φάση αυτή, δεν προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί κανένας δήμος στην Ήπειρο. Επίσημα αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι έχουν επιλεγεί Περιφέρειας της χώρας που έχουν δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες ή βεβαρυμένο ιστορικό με εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο κ. Νταής δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα στην ΠΕΔ αλλά μάλλον αυτό θα γίνει κατόπιν εορτής αφού η πρόσκληση κλείνει στις 20 Ιουνίου και η αξιολόγηση στις 30 Ιουνίου!

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Οι λόγοι που διακρίνονται οι περιοχές της χώρας σε περισσότερο και λιγότερο απειλούμενες από πυρκαγιά, μένει να εξηγηθούν επαρκώς.. Και οφείλουν να ζητήσουν τις εξηγήσεις αυτές οι δήμαρχοι…


  Πηγή epiruspost.gr
Ούτε ένα ευρώ στην Ήπειρο για αντιπυρικές ζώνες από το «Πράσινο Ταμείο» Ούτε ένα ευρώ στην Ήπειρο για αντιπυρικές ζώνες από το «Πράσινο Ταμείο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.