Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ

Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από
Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ



Μήνυμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, έστειλαν σήμερα Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογος Εργαζομένων και Εθνική Ομάδα Γυναικών του μπάσκετ, οργανώνοντας δράση αιμοδοσίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Η δράση συνδυάστηκε με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή και την επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπάσκετ που προετοιμάζεται στα Ιωάννινα, επισκέφτηκε σύσσωμη το Διοικητήριο της Περιφέρειας, στο οποίο την υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Αντιπεριφερειάρχες.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή προετοιμασία στις αθλήτριες και υπογράμμισε τη συμβολή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην επιλογή των Ιωαννίνων για την προετοιμασία τους, ως και για τη διεξαγωγή του Διεθνούς τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη». Πρόσθεσε δε ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου παραμένει η κατασκευή ενός μεγάλου Κλειστού Γηπέδου.

Μηνύματα προς τους πολίτες για συμμετοχή στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλαν (κατά σειρά) οι Αντιπεριφερειάρχες Κων. Κίτσιος, Σταυρούλα Τσιάρα, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πέτρος Πρέκας και η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης κ. Κων. Κίτσιος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους που «με ελεύθερη βούληση, περιοδικά, υπεύθυνα και χωρίς καμία ανταμοιβή προσφέρουν με το αίμα τους ζωή στον κάθε μας συνάνθρωπο». Συνεχίζοντας κάλεσε τους πολίτες που μπορούν να δώσουν αίμα, να πλαισιώσουν τα κινήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, προάγοντας τον εθελοντισμό, τον αλτρουισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας κ. Πέτρος Πρέκας, δήλωσε- μεταξύ άλλων- ότι «με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Ε.Ο.Κ. “το μπάσκετ είναι στο αίμα μας”, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας και με τη μεγάλη επιτυχία του Ευρωμπάσκετ του ΄87. Είμαι πολύ μεγάλη μας χαρά για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας {..} και δεύτερον, να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις μέρες του ΄87 που για μας τους παλιότερους ήταν γεμάτη συναισθήματα και χαρά». Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη φιλοξενία της και τις άριστες συνθήκες προετοιμασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Σταυρούλα Τσιάρα, αφού εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, τόνισε, ότι «ο αθλητισμός είναι υψηλό ιδεώδης και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι οι αθλήτριες έχουν και το πνεύμα του εθελοντισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης, και θα προσφέρουν εκτός από τα βραβεία και τη χαρά της νίκης, θα προσφέρουν στους ασθενείς, σε όσους έχουν ανάγκη μια μονάδα αίματος, μια μονάδα παραγωγών και ζωή. Είναι μια γιορτινή μέρα σήμερα, ευχαριστούμε όλους που δίνουν το αίμα τους, που δίνουν ζωή».

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ελευθερία Ζερβού, ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τους εθελοντές αιμοδότες, κάνοντας γνωστό ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την περυσινή χρονιά μετάγγισε πάνω από 20.000 προϊόντων αίματος. Αυτά τα προϊόντα, προήλθαν από τους αιμοδότες, οι οποίοι σε καμία στιγμή δεν άφησαν κάποιον άνθρωπο να κινδυνεύσει». Η κ. Ζερβού συνεχίζοντας τόνισε, ακόμη ότι η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στη σημερινή δράση βοηθάει ώστε «να περάσουμε το μήνυμα στη νέα γενιά, η οποία δεν αιμοδοτεί».
Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.