Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας




Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος εκ μέρους της Διοίκησης του φορέα, και κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας που αφορούν το νομό μας, παρουσία του τοπικού Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Βασίλη Γιόγιακα και του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κου Σεραφείμ Λιάπη.

Τονίσθηκαν ιδιαίτερα η λειτουργία του Λιμένα Ηγουμενίτσας και η επιτακτική ανάγκη γνωστοποίησης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής του από τον επενδυτή, εντός του οποίου πρέπει να περιέχεται συγκεκριμένη δράση για την δημιουργία και λειτουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και σύνδεσή του με το Εμπορευματικό Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να υποστηριχθεί για την ομαλή λειτουργία του.

Τονίσθηκε η επιτακτική ανάγκη άμεσης παρέμβασης σε κρίσιμα Έργα Υποδομής όπως: η βελτίωση των οδικών αξόνων της παλαιάς Εθνικής οδού προς Πρέβεζα, της πρόσβασης προς το Τελωνείο Μαυροματίου, την βελτίωση των οδών πρόσβασης στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε υπηρεσίες διαδικτύου.

Επίσης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη διευρυμένης λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου για την ανάπτυξη του Εμπορίου και της Εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μας αλλά και του Τουρισμού όπως επίσης και η δυσμενή επίπτωση της αναμενόμενης αύξησης των διοδίων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στο εμπόριο αλλά κυρίως στο τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτιας.

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και το χρόνο που αφιέρωσε για την ανάπτυξη θεμάτων που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός Ανάπτυξης επισκέπτεται το Φορέα μας και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας



Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.