Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας




H Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποίησε την πεζοπορία Σούλι – Σαμονίδα – Κάστρο Κιάφας – Γέφυρα Ντάλα – Σκάλα Τζαβέλαινας – Γλυκή. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 4.5 ώρες το μήκος της 12χιλ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ξεκινήσαμε από το ιστορικό

Σούλι όπου έγιναν οι μάχες κατά των Τούρκων περάσαμε το χωριό Σαμονίδα, ανεβήκαμε στο Κάστρο Κιάφα όπου πέρασε στα χέρια των Οθωμανών με την υποχώρηση των Σουλιωτών μετά από τέσσερα χρόνια πολιορκία. Απέναντι το Κούγκι όπου ο Καλόγερος Σαμουήλ ανατινάχτηκε μαζί με τους Σουλιώτες.

Κατεβαίνοντας μπήκαμε σε μονοπάτι, πετρώδες, με κάποια σκαλιά να σώζονται ακόμη, η βλάστηση χαμηλή και δενδρώδης από βελανιδιές και πολλά αρωματικά βότανα.

Προχωρώντας φτάσαμε πλάι στον Αχέροντα, περάσαμε την γέφυρα Ντάλα και μπήκαμε στη Σκάλα Τζαβέλαινας όπου αναφέρεται ότι ήταν μια μικρόσωμη γυναίκα που πρόβαλε αντίσταση κατά των Τούρκων. Περάσαμε ένα σκοτεινό τούνελ και καταλήξαμε στη Γλυκή όπου ήταν και το τέλος της διαδρομής.









Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.