Ψυχορραγήματα, δύο παραστάσεις στο Νεκρομαντείο

Ψυχορραγήματα, δύο παραστάσεις στο Νεκρομαντείο




Η θεατρική παράσταση Ψυχορραγήματα, σε σκηνοθεσία, επιμέλεια σκηνικού χώρου Γιώργου Κουτλή και κείμενο Suyako, παρουσιάζεται στο Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 1 και 2 Ιουλίου 2024, στις 20.45, στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το ΥΠΠΟ.

Στον κατεξοχήν φορτισμένο τόπο του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, συναντάμε μια γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της. Μας καλωσορίζει και μας μαζεύει γύρω της για να μας διηγηθεί την εμπειρία της από την πρώτη της συνάντηση με το φαινόμενο του θανάτου. Μαζί της, δίπλα της ένας μουσικός σαν μια αόρατη φιγούρα τη συνοδεύει ηχητικά σε αυτή τη σύγχρονη και συνάμα παραδοσιακή αφήγηση. Μια αφήγηση για το πέρασμά από την εγκόσμια κατάσταση στην υπερκόσμια. Μια προσπάθεια κατανόησης και εξαγνισμού του δεύτερου μέρους του ζεύγους «Ζωή και Θάνατος». Αυτού του τόσο καθημερινού και αναπόσπαστου μέρους κάθε ύπαρξης που ακόμη μας δυσκολεύει στην αποδοχή του.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιώργος Κουτλής

Κείμενο: Suyako

Δραματουργία: Ελένη Κουτσιούμπα

Μουσική σύνθεση: Panú

Ερμηνεύουν: Ελένη Κουτσιούμπα, Πάνος Μανουηλίδης

ΑΜΚΕ: OBRAZ

Πηγή epiruspost.gr
Ψυχορραγήματα, δύο παραστάσεις στο Νεκρομαντείο Ψυχορραγήματα, δύο παραστάσεις στο Νεκρομαντείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.