Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας

Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας


Ένα νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας. 
Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ένας 13χρονος μαθητής της 6ης τάξης έσπρωξε με βία μια 12χρονη συμμαθήτριά του, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει σε πέτρινο παγκάκι και να τραυματιστεί στο κεφάλι. 
Η 12χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου οι γιατροί έραψαν το τραύμα της στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να παραμείνει για νοσηλεία.
Οι γονείς της 12χρονης έχουν την πρόθεση να κινηθούν νομικά, επισημαίνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά του 13χρονου μαθητή είναι επαναλαμβανόμενη.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά από ένα άλλο σοβαρό επεισόδιο ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε στις 23 Μαΐου 2024 σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας. 
Εκεί, ένας 14χρονος μαθητής γρονθοκόπησε έναν 12χρονο συμμαθητή του, προκαλώντας του διπλό κάταγμα γνάθου. 
Τα διαδοχικά περιστατικά ενδοσχολικής βίας στην περιοχή έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στις τοπικές αρχές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, με εκκλήσεις για λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στα σχολεία.
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.