Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών

Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών


Την πρόταση για τη μετατροπή των πρώην κλωστηρίων Φιλιατών σε αγροτικές φυλακές υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην περιοχή την Κυριακή.
Η ιδέα αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του Υπουργού, ο οποίος ζήτησε να του προσκομιστούν χάρτες της ευρύτερης περιοχής. 
Υπενθυμίζουμε πως τα πρώην κλωστήρια Φιλιατών έχουν κατασχεθεί λόγω χρεών του ιδιοκτήτη τους, Στέλιου Αργυρού, προς τις τράπεζες και άλλους πιστωτές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Φιλιατών υποστηρίζουν ότι η αξιοποίηση του ακινήτου για τη δημιουργία αγροτικών φυλακών θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. 
Πρώτον, οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές εργάζονται σε διάφορες αγροτικές δραστηριότητες, παρέχοντας έτσι εργατικά χέρια. 
Δεύτερον, θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Φιλιάτι λόγω της παρουσίας συγγενών των κρατουμένων, δικηγόρων και άλλων επισκεπτών.
Τρίτον, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο σωφρονιστικό κατάστημα, προσφέροντας ανακούφιση στην τοπική κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα υποαπασχόλησης και οικονομικού μαρασμού.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει άμεσα και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με πλήρη φάκελο της πρότασης.
Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.