Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων απαίτησε συγνώμη από την Ελλάδα!

Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων απαίτησε συγνώμη από την Ελλάδα!




Τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις στην Κονίσπολη, μια ανάσα από τα σύνορα, πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο Τσάμηδες της Αλβανίας για να τιμήσουν τη «γενοκτονία από τους Έλληνες» όπως συνεχίζουν να αποκαλούν τα γεγονότα που συνόδευσαν την εισβολή των Γερμανών στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων που ήταν από τους βασικούς ομιλητές «απαίτησε δημόσια συγνώμη από την Ελλάδα για όσα βίωσαν οι Τσάμηδες στη διάρκεια της γενοκτονίας» και εξέφρασε τη λύπη του για τη θέση που κρατά η χώρα μας στο Τσάμικο και το αίτημα για άρση του εμπολέμου.

Ζήτησε για μία ακόμη φορά αναγνώριση της γενοκτονίας και κατάργηση του εμπολέμου ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Τσαμουριά» είπε ότι η κοινότητα θα συνεχίσει να προβάλλει τα αιτήματά της εντός και εκτός Αλβανίας.

Η βουλευτής Μεσίλα Ντόντα ζήτησε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγνώριση του μνημείου στην Κονίσπολη ως ιστορικού νεκροταφείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής του Κοσσυφοπεδίου, Εντίτα Ταχίρι.

Πηγή epiruspost.gr 
Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων απαίτησε συγνώμη από την Ελλάδα! Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων απαίτησε συγνώμη από την Ελλάδα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.