ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ




Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που στοχεύει στην απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων από ανέργους, η υπηρεσία αποφάσισε να διπλασιάσει τον αριθμό των ωφελούμενων από 25.000 σε 50.000 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ακόμα τις αιτήσεις τους. Κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει ένα θεωρητικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης από ανεξάρτητους φορείς και όσοι περάσουν θα λάβουν το συνολικό επίδομα κατάρτισης, το οποίο φτάνει τα 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
Εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων

Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τη λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων κατάρτισης αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του NextGenerationEU και αποσκοπεί στην ταχεία εργασιακή επανένταξη των ανέργων, με επίκεντρο τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.