3 εβδομάδες "τρέχει" το νερό στην Οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

3 εβδομάδες "τρέχει" το νερό στην Οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Εδώ και τρεις εβδομάδες, στην οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα στην Ηγουμενίτσα παραμένει μια σημαντική βλάβη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ). 
Η διαρροή νερού κάτω από την πίσσα στο κέντρο του οδοστρώματος έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και σύμφωνα με καταγγελίες τους, από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκε η διαρροή, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ. 
Ωστόσο, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την επισκευή της βλάβης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται τεράστια ποσότητα πόσιμου νερού για πάνω από 20 ημέρες.


Η παρατεταμένη αυτή διαρροή έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες:
  • Σπατάλη Πολύτιμων Πόρων: Το πόσιμο νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος, ειδικά σε μια εποχή όπου η λειψυδρία αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Η απώλεια τεράστιων ποσοτήτων νερού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αδικαιολόγητη και επιζήμια.
  • Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια: Η συνεχής ροή νερού στο οδόστρωμα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς, καθώς το οδόστρωμα γίνεται ολισθηρό και επικίνδυνο. Επίσης προσελκύει έντομα, όπως μέλισσες και κουνούπια. 
  • Οικονομικό Κόστος: Η ΔΕΥΑΗ βρίσκεται ήδη στο προσκήνιο για τα υπέρογκα χρέη της. Η απώλεια νερού επιβαρύνει οικονομικά την επιχείρηση και κατά συνέπεια τους δημότες που θα κληθούν να καλύψουν τα έξοδα από την τσέπη τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν έντονη αγανάκτηση για την αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών, αφού η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Η ΔΕΥΑΗ πρέπει να βρει άμεσα λύση για την επισκευή της βλάβης, ακόμη και αν χρειαστεί να συνεργαστεί με εξωτερικούς εργολάβους, αν δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό.
Η διαρροή νερού στην οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ηγουμενίτσα και η ΔΕΥΑΗ. 
Η άμεση επίλυση της βλάβης είναι ένα απαραίτητο βήμα προς τη σωστή διαχείριση των πόρων και την ορθή διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης.
3 εβδομάδες "τρέχει" το νερό στην Οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) 3 εβδομάδες "τρέχει" το νερό στην Οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.