Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για ταλκ που προκάλεσε καρκίνο




«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στον αμερικανικό όμιλο φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών Johnson & Johnson έπειτα από αγωγή καρκινοπαθούς για μόλυνση από ταλκ, σύμφωνα με δημοσίευση της Handelsblatt.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω ταλκ που φέρεται να έχει μολυνθεί από αμίαντο. Μάλιστα οι ένορκοι στο Πόρτλαντ επιδίκασαν στην ενάγουσα και τον σύζυγό της αποζημίωση 60 εκατ. δολαρίων και στην εταιρεία πρόστιμο 200 εκατ. δολαρίων. Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Τι καταγγέλλει καρκινοπαθής
Η Kyung Lee, διαγνώστηκε με μεσοθηλίωμα πέρυσι σε ηλικία 48 ετών και υποστήριξε ότι ο θανατηφόρος καρκίνος του ιστού στο περικάρδιο οφειλόταν στην έκθεσή της σε ουσία που εντοπίζεται στα συστατικά της παιδικής πούδρας. Η εταιρεία πάντως αντιμετωπίζει αγωγές από περισσότερους από 61.000 ενάγοντες στις ΗΠΑ για το ταλκ της. Η συντριπτική πλειονότητα των εναγόντων είναι γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, ενώ μόνο μια μικρή μειοψηφία είναι ασθενείς με μεσοθηλίωμα.

Η εταιρία επιδιώκει διακανονισμό ύψους 6,48 δισ. δολαρίων για τις περισσότερες από τις αγωγές που εκκρεμούν εναντίον της εταιρείας εξαιτίας του ταλκ στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης. Δύο προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας να διευθετήσει τις υποθέσεις στο πλαίσιο της πτώχευσης απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια.
Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για ταλκ που προκάλεσε καρκίνο Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για ταλκ που προκάλεσε καρκίνο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.