Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για ανέργους νέους 18-29 ετών

Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για ανέργους νέους 18-29 ετών


Με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής εμπειρίας των νέων ανέργων, το νέο πρόγραμμα ξεκινάει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., δίνοντας την ευκαιρία σε 25.000 νέους ηλικίας 18-29 ετών να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σκοπός Προγράμματος
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία των νέων ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι νέοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης και δεν απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση.

Διάρκεια και Αποζημίωση
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες, με ωράριο 8 ωρών ημερησίως, 5 ημέρες την εβδομάδα. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους συμμετέχοντες μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπλέον, θα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι θα απολαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω του e-ΕΦΚΑ.

Επιχειρήσεις
Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό τους ως εξής:
  • 0-3 άτομα: 1 ωφελούμενος
  • 4-9 άτομα: 2 ωφελούμενοι
  • 10-19 άτομα: 3 ωφελούμενοι
  • 20-30 άτομα: 5 ωφελούμενοι
  • 31-50 άτομα: 8 ωφελούμενοι
  • 51+ άτομα: 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενοι
Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων
Ηλεκτρονική Αίτηση: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο gov.gr, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων.
Επιβεβαίωση Προϋποθέσεων: Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.
Υπόδειξη Υποψηφίων: Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα.
Επιλογή και Υπογραφή Συμφωνητικού: Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφεται συμφωνητικό συνεργασίας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ Προγράμματα.

Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για ανέργους νέους 18-29 ετών Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για ανέργους νέους 18-29 ετών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.