Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει!

Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει!




Πριν από δεκατρία χρόνια ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια για την οδική σύνδεση της Λάκκας Σουλίου με την Εγνατία Οδό. Ο δρόμος Τύριας- Σιστρουνίου, μία συνηθισμένη επαρχιακή οδό, ακόμη δεν έχει τελειώσει..

Τώρα τον συναντούμε ως «κατασκευή επαρχιακής οδού Ζωτικό- Σιστρούνι έως γέφυρα Μπακόλα –λόγω κατολίσθησης νέες χαράξεις- και με προυπολογισμό 21,2 εκατομμύρια.

Το αρχικό έργο των 17 χιλιομέτρων, αυτό που θα έβγαζε τη Λάκκα Σουλίου από την απομόνωση και θα έδινε πρόσβαση στην Εγνατία, δημοπρατήθηκε το 2011 και σήμερα παραμένει χαμένο ανάμεσα σε εργολαβίες και παρατάσεις.

Αν κάποιος θελήσει να έχει ακριβή εικόνα για το κόστος δεν θα τα καταφέρει.. Ίσως πλέον να μην έχει και η ίδια η Περιφέρεια αφού στα δέκα και πλέον χρόνια πέρα από τις βασικές εργολαβίες, υπήρξαν και αρκετές άλλες για αποκαταστάσεις ή για έκτακτες ανάγκες που προέκυπταν.

Κάπου το 2019 ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου Τύρια- Σιστρούνι εξαντλήθηκε και τότε ακολούθησε ένα… συμπληρωματικό έργο πάνω στο κεντρικό.

Ήταν το έργο κατασκευής του δρόμου Ζωτικό- Μπεστιά με προυπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε και ο χρόνος περαίωσης οριζόταν σε 24 μήνες! Το έργο δηλαδή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021!

Από τότε βρίσκεται στις παρατάσεις..

Στην επίσημη πλατφόρμα για τα έργα, που τέθηκε σε λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει πλέον το έργο «Ζωτικό- Γέφυρα Μπακόλα». Αναφέρεται ότι έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Ζωτικό- Μπεστιά, που ήταν τμήμα του αρχικού έργου (Τύριας- Σιστρούνι) και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026!

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων..

Πηγή epiruspost.gr
Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει! Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.