Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων




Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο Princeton και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώθηκε το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από τις 20-25 Μαΐου 2024. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον άξονα της διεθνούς ακαδημαϊκής παρουσίας του Πανεπιστημίου, με αρμόδιο Αντιπρύτανη τον Καθηγητή κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα.

Τη διοργάνωση του διδακτορικού σεμιναρίου, το οποίο συνιστά καινοτόμο ακαδημαϊκή δράση υψηλού επιπέδου, είχαν οι καθηγητές Ανδρέας Βλαχόπουλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και Samuel Holzman (Princeton University). Από πλευράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχε τριμελής ομάδα διδακτορικών φοιτητών στην Κλασική Αρχαιολογία (Μαίρη Γιαμαλίδη, Μαρία Λαζοπούλου, Άρτεμις Μανιάκη), με επόπτριες διατριβής τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου και Κλεοπάτρα Καθάριου.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σειρά επιτόπιων μαθημάτων και διαλέξεων από τους Δρα Κωνσταντίνο Ζάχο και Δρα Ανθή Αγγέλη στην Νικόπολη και στο Βουθρωτό από τον Dr Dhimitër Çondi. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης, τη Δωδώνη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, καθώς και περιηγήσεις σε οικισμούς και τοπία του Ζαγορίου.

Η Πρύτανης καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του προγράμματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα PITHOS συνιστά μία μείζονα δράση διεθνοποίησης και εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.



Από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αρχαιολογία PITHOS - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 31, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.