Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη συμμετοχή των συνάδελφων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στη σημερινή στάση εργασίας που είχε ως αποτέλεσμα ο διαγωνισμός PISA να μην πραγματοποιηθεί .Οι συνάδελφοι παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε ως παράνομη τη στάση, παρά τις μεταμεσονύκτιες εγκυκλίους του Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ αγνόησαν το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας γύρισαν την πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μέσω του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA», ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της «εσωτερικής, εξωτερικής και ατομικής αξιολόγησης», η κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν:

- να μεταβιβάσουν τις ολέθριες συνέπειες των δικών τους πολιτικών στην εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς.

- να προωθήσουν τη λογική των δεξιοτήτων αντί της ουσιαστικής – δημιουργικής γνώσης.

- να αποτελέσουν τα σταθμισμένα τεστ και οι επιδόσεις των μαθητών σε αυτά, μετρήσιμα μεγέθη της εκπαιδευτικής διαδικασίας που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση θα οδηγήσουν σε απόλυτη κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι μαθητές σε παιδιά και αποπαίδια, δε θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν.

Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Για ένα σχολείο της γνώσης, της μόρφωσης και της ολόπλευρης διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου και όχι της τυποποίησης και του ανταγωνισμού.
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.