Σάκης Αρναούτογλου: H φωνή της Θεσπρωτίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Σάκης Αρναούτογλου: H φωνή της Θεσπρωτίας στο Ευρωκοινοβούλιο


Ο Νομός Θεσπρωτίας, ένας πανέμορφος νομός της Ηπείρου, διαθέτει πλούσια ιστορία, φυσική ομορφιά και δυναμικό πληθυσμό. Ωστόσο, αντιμετωπίζει και μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων του.
Η Θεσπρωτία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στερείται απασχόλησης.
Το εισόδημα των κατοίκων του νομού είναι σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο όρο στην Ελλάδα, οδηγώντας σε οικονομικές δυσκολίες για πολλές οικογένειες.
Ο νομός στερείται επαρκών υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες, σχολεία και νοσοκομεία, γεγονός που δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η Θεσπρωτία διαθέτει πλούσιες φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία, αλλά η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, στερώντας από τον νομό σημαντικά έσοδα.

Τι θα πρέπει να γίνει:
Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων στον νομό είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η επένδυση σε υποδομές, όπως δρόμοι, γέφυρες, σχολεία και νοσοκομεία, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής.
Η προώθηση του τουρισμού, με έμφαση στην εναλλακτική μορφή του, μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα στην περιοχή και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών είναι απαραίτητες για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Ο Νομός Θεσπρωτίας έχει σημαντικό δυναμικό στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και η προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νομού μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην τόνωση της απασχόλησης.
Η Θεσπρωτία διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η ανάδειξη και η προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας του νομού μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα του πολιτισμού.
Η γεωγραφική θέση του Νομού Θεσπρωτίας, σε στρατηγικό σημείο στην Βαλκανική Χερσόνησο, μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του εμπορίου και των μεταφορών.
Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού Θεσπρωτίας καθώς μπορεί να ασκήσει πίεση για την αύξηση της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Μπορεί να ψηφίσει νομοθεσία για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ανεργία και η φτώχεια, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα του Νομού Θεσπρωτίας και να προωθήσει λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές από την Ελλάδα μπορούν να ενεργήσουν ως φωνή των κατοίκων του νομού στο Ευρωκοινοβούλιο, προωθώντας τα αιτήματά τους και διεκδικώντας λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συμπερασματικά, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού Θεσπρωτίας απαιτεί μια συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και του Ευρωκοινοβουλίου. Μόνο με συνεργασία και συντονισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Νομό Θεσπρωτίας και τους κατοίκους του. Με συλλογική προσπάθεια και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, ο Νομός Θεσπρωτίας μπορεί να γίνει ένας ακμάζων και ευημερών τόπος για τους κατοίκους του.
Αυτός είναι και ο στόχος μου αν με τιμήσετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
Σάκης Αρναούτογλου: H φωνή της Θεσπρωτίας στο Ευρωκοινοβούλιο Σάκης Αρναούτογλου: H φωνή της Θεσπρωτίας στο Ευρωκοινοβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2024 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πώς φαίνεται ότι δεν έχει περάσει από δω ούτε νύχτα!
    Κύριε Σάκη, επίσης ο Νομός έχει τις υψηλότερες κατά κεφαλήν καταθέσεις σε τράπεζες, ενώ κάτι παπούτσια δίνουν 90.000€ και λίρες στον πρώτο τυχόντα Αλβανό, έτσι για να σώσουν την εγγονή τους. Κι έχουμε πολλούς Αλβανούς εδώ. Που επί το πλείστον παίρνουν επίδομα ανεργίας, δουλεύουν εποχιακά είτε στον τουρισμό, είτε στον πλούσιο κάμπο και μετά.... "ΜΑΥΡΑ" . Νοσοκομείο έχουμε αλλά κάποια συμφέροντα το έκαναν "ανάποδα" στους Φιλιάτες. Γέφυρες υπάρχουν κι απαραίτητες δεν είναι άλλες. Εκτός κι αν θες να συνδέσεις τους μαχαλάδες στα Πυγαδούλια.
    Καλή επιτυχία στις εκλογές σου αλλά τα προβλήματα του Νομού είναι άλλα κι εσείς έχετε άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.