Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα

Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα


Τους τελευταίους 3 μήνες, ταλάνιζε την κοινωνία της Ηγουμενίτσας, η υπόθεση με τα χρέη αιρετών του δήμου, προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Χρέη που οδήγησαν τελικά τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και αφού είχε προηγηθεί "ανώνυμη" καταγγελία, να καρατομήσει 14 δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.
Σήμερα το thespro.gr, αποκαλύπτει μία από τις 14 περιπτώσεις, αυτή του προέδρου της κοινότητας Λαδοχωρίου κ. Ηλία Λώλη.
Όπως μπορείτε να δείτε στα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε, με έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Καλφόγλου στις 26/3/2024, ενημερώνεται ο εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας Λαδοχωρίου, πως "από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, μας ενημέρωσαν ότι κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, διενεργείται έρευνα για την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας εξόφλησης ή ρύθμισης των χρεών στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., σύμφωνα με το αρθ. 11 του Ν. 4804/2021. Από την προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη από την Οικονομική Υπηρεσία φαίνεται ότι ο κ. Λώλης Ηλίας του Νικολάου έως και τις 02/01/2024 έχει οφειλές άνω των 300 ευρώ και δεν έχει προβεί σε ρύθμισή τους".




Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, ο πρόεδρος του Λαδοχωρίου, ενίσταται πως δεν είχε οφειλές προς τη ΔΕΥΑΗ και πως έχει γίνει λάθος (;) της υπηρεσίας στην έκδοση της λίστας με τους οφειλέτες συμβούλους.
Με επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του ο κ. Λώλης προς τη ΔΕΥΑΗ, ζητούσε να γίνει επανέλεγχος της υπόθεσής του, πριν βγει η απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Μάταια...
Για να φτάσουμε στις 16/5/2024, μετά από την απόφαση έκπτωσής του από πρόεδρος της κοινότητας, όπου τελικά του απάντησε η ΔΕΥΑΗ και συγκεκριμένα ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο λογιστής της υπηρεσίας κ. Θεολόγου.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση της ΔΕΥΑΗ "Την 11-10-2019 εκδόθηκαν μη εξοφλημένα παραστατικά πληρωμής ΑΤΣ001274 και ΛΤΣ001275, με λανθασμένο υπόχρεο τον Λώλη Ηλία του Νικολάου και όχι τον ιδιοκτήτη της γειτονικής οικοδομής  και λανθασμένα φέρεται οφειλέτης στο μηχανογραφικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης ο Λώλης Ηλίας του Νικολάου, με αποτέλεσμα οι πραγματικές οφειλές, πριν την εκλογή οφειλές, του Λώλη Ηλία του Νικολάου, προς τη ΔΕΥΑΗ, στις 2-1-2024 να ανέρχονται στο ποσό των 74,91 ευρώ".

Αν είναι δυνατόν. Η ίδια υπηρεσία από τη μία εμφανίζει έναν πολίτη και μάλιστα εκλεγμένο ως οφειλέτη και από την άλλη η ίδια πάλι υπηρεσία να παραδέχεται πως ο λογαριασμός ήταν του γείτονα.
Αν είναι δυνατόν. Καρατομήθηκε ένας εκλεγμένος πρόεδρος, γιατί έκανε "λάθος" κάποιος υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ και του χρέωσε το ρολόι του γείτονα.
Καλά θα κάνει, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Λώλης και θα κινηθεί ποινικά και αστικά, τόσο κατά του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ όσο και κατά παντός υπεύθυνου υπαλλήλου που έκανε το λάθος.

Ακόμα και εώς σήμερα όμως, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ και ο πρόεδρός του κ. Καλφόγλου, αρνούνται να φέρουν το θέμα σε συνεδρίαση (είχαν συνεδρίαση χθες Τετάρτη), ώστε να βγει διαπιστωτική πράξη που να γίνεται η διόρθωση στο μηχανογραφικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης και να αποσταλεί στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης.

Πραγματικά τα όσα συμβαίνουν στη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΗ είναι πρωτάκουστα, σε βαθμό που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έγινε λάθος στο μηχανογραφικό σύστημα. Τα μηχανήματα άλλωστε δεν κάνουν λάθη.
Με την παραπάνω λογική, θα μπορούσε κάποιος υπάλληλος να κάνει "λάθος" σε όλους τους εκλεγμένους ενός συνδυασμού (που δεν είναι αρεστός), να εκπέσουν του αξιώματος και να έρθει μετά να πει mea culpa και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Θα έχει όμως αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Υ.Γ. Μήπως αντίστοιχα λάθη έγιναν και σε άλλες περιπτώσεις που οδήγησαν στην καρατόμηση ή στην αποφυγή της και άλλων εκλεγμένων προσώπων;
Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.