Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου

Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου


Μία ακόμα περίπτωση σχετικά με τα λάθη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ), τα οποία έχουν οδηγήσει σε άδικες καρατομήσεις εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, φέρνουμε σήμερα στο φως. 
Το περιστατικό αφορά στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αργυροτόπου, κ. Νικόλαο Δημητρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ο κ. Δημητρίου καρατομήθηκε από το αξίωμά του -μαζί με άλλους 13- με την κατηγορία ότι είχε ανεξόφλητες οφειλές άνω των 300 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2024, όπως ορίζει ο νόμος. 
Ωστόσο, τα έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα και που υπογράφονται από το νέο διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, κ. Ιωάννη Ανδρέου, αποδεικνύουν το αντίθετο.
Όπως μπορείτε να δείτε, η καρτέλα καταναλωτή για το υδρόμετρο υπ' αριθ. 2871, ιδιοκτησίας του κ. Δημητρίου, δείχνει ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2023, η οφειλή του προς τη ΔΕΥΑΗ ήταν μόλις 98,63 ευρώ. 
Παρά την ενημερωμένη καρτέλα, ο κ. Δημητρίου συμπεριλήφθηκε στους εκπεσόντες λόγω ανεξόφλητων οφειλών. 
Το ποσό που όφειλε την 1η Μαΐου 2024 ανερχόταν σε 125,24 ευρώ, το οποίο έχει εξοφλήσει πλήρως.


Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ήδη γνωστή περίπτωση του κ. Ηλία Λώλη, προέδρου της κοινότητας Λαδοχωρίου, ο οποίος επίσης αρχικά καρατομήθηκε λόγω λάθους της ΔΕΥΑΗ, για να δικαιωθεί στη συνέχεια. 
Τα συνεχιζόμενα λάθη θέτουν σίγουρα υπό αμφισβήτηση την ακρίβεια των ελέγχων που οδήγησαν στην καρατόμηση των 14 εκλεγμένων συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Τα νέα δεδομένα εγείρουν σοβαρές υποψίες πως παρόμοια λάθη μπορεί να έχουν συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις των εκπεσόντων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. 
Ο κ. Δημητρίου και ο κ. Λώλης είναι μόνο δύο από τους 14 εκλεγμένους που επηρεάστηκαν από τα φερόμενα λάθη της ΔΕΥΑΗ. 
Η κοινή γνώμη απαιτεί πλέον διεξοδική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν παρόμοια λάθη έγιναν και σε άλλες περιπτώσεις.
Όμως και το ζήτημα των ευθυνών για τα λάθη που οδήγησαν σε αυτές τις άδικες καρατομήσεις παραμένει ανοιχτό. 
Μετά τις αποκαλύψεις, είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί αν τα λάθη οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα ή σε σκόπιμες ενέργειες. 
Ο κ. Λώλης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά της ΔΕΥΑΗ και των υπεύθυνων υπαλλήλων. Αναμένεται ότι και ο κ. Δημητρίου θα ακολουθήσει την ίδια οδό.
Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.