«Χρήματα γιοκ» για Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα και τον άξονα προς Μαυρομάτι

«Χρήματα γιοκ» για Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα και τον άξονα προς Μαυρομάτι


Χρήματα από το κεντρικό κράτος δεν υπάρχουν.. Ούτε για την αναβάθμιση της παραλιακής Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, ούτε για τον άξονα από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

Το ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ο επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη επισκέφθηκαν την περιοχή και είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας και στην οποία πέρα από τον Δήμαρχο και μέλη της Δημοτικής Αρχής μετείχαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Μπέζας, το θέμα των οδικών υποδομών ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μάλλον αντιμετώπισε με αδιαφορία τα θέματα των οδικών υποδομών αφού δεν τυγχάνουν και της αρμοδιότητάς του ενώ ως πιο τεχνοκράτης ο κ. Καβαλάκης ήταν ξεκάθαρος.

Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ούτε την παραλιακή, ούτε τον άξονα προς το Μαυρομάτι καθώς κλείνει ως το τέλος του 2025 και τα έργα αυτά δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν.

Έκλεισε όμως και την πόρτα του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΠΑ δεν διαθέτει άλλους πόρους για υποδομές».

Στη συζήτηση τέθηκε και η λύση της κατασκευής με την μέθοδο της παραχώρησης, κάτι που έχει συζητηθεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου.

Ο κ. Καβαλάκης σημείωσε ότι κι αυτό δεν είναι εύκολο καθώς προυπόθεση αποτελεί η εκπόνηση ειδικής μελέτης η οποία θα αποδεικνύει τα οικονομικά οφέλη ενώ και στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί συμμετοχή του δημοσίου με κεφάλαιο.

Από τους παρισταμένους στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης της παραλιακής, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της Αμβρακίας όπως και η επέκταση ως το Μαυρομάτι καθώς έτσι τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια..

Όμως το κεντρικό κράτος έχει κλείσει τις πόρτες για την χρηματοδότηση των έργων αυτών.
«Χρήματα γιοκ» για Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα και τον άξονα προς Μαυρομάτι «Χρήματα γιοκ» για Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα και τον άξονα προς Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.