Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις;

Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις;


Όσο σημαντική είναι η καθαριότητα σε μια πόλη εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, αποτελεί η ύπαρξη διαβάσεων πεζών σ’ αυτήν. 
Δείχνει τον πολιτισμό των κατοίκων μιας πόλης και τον σεβασμό τους προς τον συνάνθρωπο.
Αν θελήσει κάποιος να εντοπίσει τις διαβάσεις πεζών στην Ηγουμενίτσα θα δυσκολευτεί αρκετά και αν μάλιστα επιχειρήσει να το κάνει βράδυ, μάλλον θα απογοητευτεί!
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσε να καθιερωθεί διαγωνισμός, όπως έχουμε το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» που διοργανώνεται στις απόκριες και να το ονομάσουμε το «Κυνήγι των χαμένων διαβάσεων».
Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας είναι ότι μετά από κάθε «βάψιμο» των διαβάσεων πεζών, την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζουν να ξεθωριάζουν, για να μην πω ότι μετά από μερικές εβδομάδες με δυσκολία διακρίνονται!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών γίνονται με ειδικό υλικό, ανθεκτικό στο χρόνο και με ιδιότητες αντανακλαστικές ώστε να είναι ευδιάκριτες και τη νύχτα, για να μπορούν έτσι να τραβήξουν την προσοχή των οδηγών και να σταματούν εγκαίρως όταν χρειαστεί. Θα πει κάποιος ότι το κόστος χρήσης τέτοιων υλικών είναι υψηλό! Μήπως τελικά, η συχνή και μη ορθή συντήρηση των διαγραμμίσεων είναι πιο κοστοβόρα;
Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με το θέμα αυτό σοβαρά, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας.
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι οι παραβάσεις που αφορούν τις διαβάσεις πεζών!
Αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στους δρόμους και να δει ότι δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη ως προς την ασφαλή διέλευση των πεζών!
Ξεχνούν οι παραβάτες οδηγοί ότι σε κάποια άλλη διάβαση πεζών μπορεί να περιμένει να περάσει το παιδί τους, η μητέρα τους ή ένας δικός τους άνθρωπος.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ:
Οι διαβάσεις πεζών ΔΕΝ είναι για να σταθμεύουμε το όχημα μας, έστω και αν είναι προσωρινά.
Οι διαβάσεις πεζών ΔΕΝ υποδεικνύουν στον οδηγό να επιταχύνει ώστε να διέλθει πριν απ’ τον πεζό!
Και τέλος στις διαβάσεις πεζών ΔΕΝ παρκάρουμε το όχημα μας σε απόσταση μικρότερη των 5μ, ώστε να υπάρχει ορατότητα.
(Στην έννοια όχημα συμπεριλαμβάνεται και το ΔΙΚΥΚΛΟ)
Αλήθεια, πόσοι από εμάς τηρούμε όλα τα παραπάνω;
Ελπίζω η πολιτεία και συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές της πόλης μας να αυξήσουν τους ελέγχους και να δείξουν μηδενική ανοχή σε παραβάσεις που αφορούν την ασφαλή διέλευση πεζών από τις διαβάσεις.

Αξίζουμε περισσότερα στην πόλη μας…    -   Β.Τ.
Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις; Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.